Συντονιστείτε με τα σημαντικότερα events στο Startup Safary Athens

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έρχεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα το τριήμερο Open Doors event Startup Safary, μία ευκαιρία για όσους παρευρεθούν:
– Να μπουν στους συνεργατικούς χώρους.
– Να γνωρίσουν τις hot startups και τους ιδρυτές τους.
– Να συνδεθούν με τους παίκτες του οικοσυστήματος.
– Να ενημερωθούν και να εκπαιδευθούν μέσα από workshops, ομιλίες και παρουσιάσεις.

startupsafari athens4

Η διοργάνωση ξεκίνησε από το Βερολίνο το 2012, επεκτάθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αθήνα βρήκε το στοιχείο της: Μία γιορτή επιχειρηματικότητας που εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους της δημιουργικότητας για τρεις μέρες και ανοίγει πόρτες και ευκαιρίες σε όσους είναι έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούν.

startupsafari athens3

Ποιοι συμμετέχουν και ανοίγουν στο κοινό τους χώρους τους

Στους χώρους, egg (enter•grow•go), Orange Grove, Found.ation, Romantso, The Cube, K44, In*vent, StarTech Ventures, BeerLab, Yoleni’s, Innovathens, THEA αλλά και στα γραφεία του TaxiBeat μπορούν να βρεθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν, να δικτυωθούν και να επικοινωνήσουν με τους παίκτες του οικοσυστήματος. Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να τους υποδεχθούν!

startupsafari athens6

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε, με επίκεντρο τους τομείς Γυναικεία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και FinTech που είναι και οι θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Παρασκευή

Έχετε μία επιχειρηματική ιδέα και φοβάστε να τη μοιραστείτε; Πώς μπορείτε να την προστατεύσετε; Πως μπορείτε να την υλοποιήσετε; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στη διαδικτυακή συζήτηση (twitter chat με hashtag #StartupIdeas)

12.00 στο Twitter

Η Ελενα Παπαδοπούλου μοιράζεται “Τips for high impact presentations” και θα μας μιλήσει για τη δύναμη της επικοινωνίας και πως αυτή εκφράζεται μέσα από τη δύναμη της παρουσίασης και της επικοινωνίας.

12.00μμ, στο egg (enter•grow•go)

startupsafari athens2

Οpen Doors στη ΘΕΑ (Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας)

Ελάτε να γνωρίσετε τη ΘΕΑ και τους μέντορές της (Γιώργο Ζωχιό, Φραγκίσκο Θεοφύλακτο, Ανδρέα Κούκιο, Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, Δρ. Αντώνη Λιβιεράτο, Στυλιανό Μαγουλά, Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, Βασίλη Μελετιάδη, Κίρκη Σχίζα) από κοντά και κλείστε ραντεβού με τους συμβούλους της ΘΕΑ για προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη! (Ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων στη θερμοκοιτίδα «τρέχει» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου)

17.00 στη ΘΕΑ

Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη σκηνή

Γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας συζητούν ζωντανά με το κοινό για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονίζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

17.35, στο egg (enter•grow•go)

Σάββατο

Κορυφαίοι εκπρόσωποι από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις τράπεζες και επιχειρηματικούς φορείς συζητούν πως η τεχνολογία πλέον διαμορφώνει τον τραπεζικό χώρο. Στη «στρογγυλή» συζήτηση συμμετέχουν ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης, ο ιδρυτής του Found.ation Δημήτρη Καλαβρός Γουσίου και ο ιδρυτής της Parnasse ΑΕ. Σωκράτης Πλούσσας.

12.00, στο Egg

Το ζητούμενο είναι να είστε ευτυχισμένοι ίσως πρώτα απ’ όλα στο περιβάλλον εργασίας! Πως θα το πετύχετε;… Θα το φανταζόσασταν ποτέ ότι η κακή στάση του σώματός σας συνδέεται με εκείνους τους μικρούς ή μεγαλύτερους καυγάδες με συναδέλφους και συνεργάτες; Το ξέρετε ότι αν φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας αντί να πιείτε τον πέμπτο καφέ της ημέρας αυξάνεται η αποτελεσματικότητά σας κατά 20%; Μάθετε πως θα φτάσετε την αποτελεσματικότητα σας στα ύψη με μικρές διορθώσεις στον τρόπο που διατρέφεστε, ζειτε και εργάζεστε και θα δημιουργήσετε τελικά τον πιο επιτυχημένο εαυτό σας, τον πιο ευτυχισμένο εαυτό σας!

14.00, στο Κ44

Διαχωρίζοντας τις οικονομικές υπηρεσίες

Ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ με σημαντικά ονόματα απο την ακαδημαική κονότητα, τραπεζικά στελέχη, ανθρώπους απο το οικοσυστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και όχι μονο.

Μιλάνε ο Καθηγητής Δρ. Γ. Δουκίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης, ο curator του TEDx Athens και συνιδρυτής του Found.ation Δημήτρης Καλαβρός Γουσσίου, ο πρόεδρος των νεοφυών επιχειρήσεων Σωκράτης Πλούσσας ενώ συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάλλας.

12:00 στο egg (enter grow go)

Ο editor-at-large του TechCrunch Europe μέσω Skype δίνει συμβουλές δημοσιότητας! Πώς να την κατακτήσετε; Πώς να καταφέρετε οποιοδήποτε δημοσιογράφο να γράψει για εσάς και την προσπάθειά σας; Ταυτόχρονα, μέσω Skype επίσης, οι Weengs από το Λονδίνο μοιράζονται μαζί μας τα νέα για την εντυπωσιακή χρηματοδότησή τους και μιλούν για την επιτυχία και την… αποτυχία! Η Po.Bu.Ca. μέσω της δικής της εμπειρίας έχει συγκεντρώσει και παραθέτει συμβουλές και tips σχετικά με το πώς να βρείτε επενδυτές για την ιδέα σας.

17.00, στο Κ44

Health 2.0

3 γυναίκες και ένας άνδρας επιχειρηματίες στο χώρο του Health παρουσιάζουν τις εταιρείες τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τις λύσεις που τελικά βρήκαν και εφάρμοσαν

17.00, στο Found.ation

Μία συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της γαστρονομίας και του τουρισμού. Καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και νέοι επιχειρηματίες απαντούν στην ερώτηση: μπορούν να γεννηθούν startups «εν πλω»;

18.00, στο Yoleni’s Flagship Store

Tο Chivas θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του “Chivas – The Venture” όπου προσκαλεί τους Έλληνες startuppers να διεκδικήσουν μέρος χρηματοδότησης $1 εκατ. για την  επιχείρησή τους

18.00, στο TheCube

Κυριακή

Πώς μιλάμε για την startup μας; Τι θα πει «λεκτικό περιεχόμενο»; Ποιες ιστορίες αξίζει να μοιραστούμε; Πότε δημιουργούμε συναρπαστικές αφηγήσεις; Τι χρειάζεται για να αξιοποιήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ένα εργαστήριο αφήγησης για το ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε στον κόσμο μέσα από τη startup δραστηριότητά μας!

11.00, στο Orange Grove

Πώς να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ιδέα στην Ελλάδα; Ομιλία διακεκριμένων επαγγελματιών από διαφορετικούς χώρους της οικονομίας (αγροτική παραγωγή, θεσμικές επενδύσεις – χρηματοδότηση, digital marketing, καινοτόμα προϊόντα).

14.00, στο Yoleni’s Flagship Store

Οκτώ γυναίκες από αυτές που «δεν άφησαν το όνειρο να σκουριάσει» αλλά το διεκδίκησαν. Οκτώ γυναικείες ιστορίες επιτυχίας από το “Living Postcards”.

18.00, στο Orange Grove

Και φυσικά, στο τέλος κάθε startup Safary που σέβεται τον εαυτό του, ακολουθεί πάρτυ! Στο Romantso φυσικά, το βράδυ της Κυριακής!

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα και να εγγραφούν στο link http://www.athens.startupsafary.com  Μέσα από τη σελίδα μας στο facebook (facebook.com/StartupSafaryAthens) και το twitter (@SUSAthens) μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τα νέα μας ενώ το hashtag ειναι #susathens.

startupsafari athens5

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ