Μειωμένη η μετοχή της GoPro ύστερα από την ανάκληση 2.500 Karma Drones

Στην ανάκληση 2.500 Karma Drones αναγκάστηκε να προβεί η GoPro λόγω προβλημάτων στην μπαταρία τους. Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ότι μπορεί ξαφνικά να χάσουν ενέργεια ενώ βρίσκονται εν κινήσει και να πέσουν κάτω, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις τόσο στον ίδιο τον drone όσο και σε τυχόν άτομα που μπορεί να βρίσκονται στο σημείο πτώση.

Η εταιρεία, η οποία έγινε ευρέως γνωστή για τη μικροσκοπική της κάμερα, φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε εξίσου καλά στον τομέα των Drones, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα της αρχικής της τιμής (10,21 δολάρια με αρχική τιμή στα 24 δολάρια). Μάλιστα, η μετοχή της σε κάποιο σημείο είχε φτάσει τα 94 δολάρια.

Η GoPro αποτελεί εταιρεία παράδειγμα που έγινε γνωστή για ένα προϊόν. Ωστόσο, όταν «η μόδα» του συγκεκριμένου προϊόντος ξεφτίζει, θα πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο. Αν οι μίνι κάμερες δεν μπορούσαν πια να είναι στη μόδα, ήταν σοφό η GoPro να αλλάξει πεδίο και να μεταφερθεί στα drones; Όπως και να έχει, το έκανε για να εκμεταλλευτεί την διασημότητά της σε έναν άλλο τομέα, αλλά το προϊόν που δημιούργησε δεν ήταν τόσο καλό, κάτι που δημιουργεί ερωτήματα, αναφορικά με το μέλλον της εταιρείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ