Το γράμμα του Τιμ Κουκ της Apple για τη νίκη του Τραμπ

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ ουκ ολίγες φορές αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Apple κατασκευάζει τα προϊόντα της σε εργοστάσια εκτός ΗΠΑ. Τώρα που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, απομένει να δούμε τις εξελίξεις.

Όπως ο Τραμπ φάνηκε ενωτικός στην πρώτη του ομιλία, χαμηλούς τόνους επέλεξε και ο Τιμ Κουκ στο μήνυμα που έστειλε προς τους εργαζομένους τους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

Ακολουθεί η επιστολή που απηύθυνε στους υπαλλήλους της Apple στις ΗΠΑ:

“Ομάδα,

Έχω ακούσει πολλούς από εσάς σήμερα για τις προεδρικές εκλογές. Σε ένα πολιτικό διαγωνισμό όπου οι υποψήφιοι ήταν τόσο διαφορετικοί και έλαβαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό ψήφων, είναι αναπόφευκτο ότι το αποτέλεσμα αφήνει πολλούς από εσάς με έντονα συναισθήματα.

Έχουμε μια πολύ διαφορετική ομάδα εργαζομένων, που περιλαμβάνει υποστηρικτές για κάθε έναν από τους υποψηφίους. Ανεξάρτητα από τον ποιο υποψήφιο υποστήριζε ξεχωριστά ο καθένας από εμάς, ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να προχωρήσουμε μαζί. Θυμάμαι κάτι που είπε πριν από 50 χρόνια ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ: «Αν δεν μπορεί να πετάξεις, τότε τρέχα. Εάν δεν μπορείς να τρέξεις, τότε περπάτα. Εάν δεν μπορείς να περπατήσεις, τότε μπουσούλα, αλλά ό, τι και να κάνεις πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι μπροστά». Αυτή η συμβουλή είναι διαχρονική και μια υπενθύμιση ότι κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να βελτιώσουμε τον κόσμο πηγαίνοντας πάντα μπροστά.

Ενώ υπάρχουν αβεβαιότητες μπροστά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το βόρειο αστέρι της Apple δεν έχει αλλάξει. Τα προϊόντα μας συνδέουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και παρέχουν τα εργαλεία στους πελάτες μας να κάνουν σπουδαία πράγματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους και τον κόσμο γενικότερα. Η εταιρεία μας είναι ανοιχτή σε όλους και γιορτάζουμε την ποικιλομορφία της ομάδας μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το πως είναι, από πού προέρχονται, πώς αγαπούν.

Πάντα έβλεπα την Apple ως μια μεγάλη οικογένεια και θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να έχετε ουσιαστικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας.

Ας προχωρήσουμε μαζί!

Τιμ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ