Λ.Κρέτσος: Δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές οι αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης North 98.0, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο Λ. Κρέτσος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι», και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε η πολιτεία υποχρεούται την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Παρά το ότι  «Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά όμως η πολιτεία θα κάνει ότι νόμιμο προβλέπεται». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Επιπλέον, ο Λ. Κρέτσος ανέφερε ότι μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το ισολογισμό  για το 2015. Τέλος, αναφορικά με τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, δήλωσε ότι στην περίπτωση αυτή προβλέπεται ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπάρχει από το 2009.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ