Coca-Cola 3E: Χρυσή Διάκριση για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον / Βιώσιμη Ανάπτυξη» βραβεύτηκε το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» στα Hellenic Responsible Business Awards 2016, τον θεσμό που επιβραβεύει προγράμματα και συνεργασίες στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για υπεύθυνη διαχείριση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, και διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Logo_Αποστολή ΝερόΤο πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», από το 2011 υποστηρίζεται οικονομικά από το
The Coca-Cola Foundation, ενώ εκτός από τη συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), συνεργάζεται και με τη WWF Hellas, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις τοπικές Αρχές των νησιών (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Λέσβος).

Συγκεκριμένα για το νερό, η Coca-Cola και οι εμφιαλωτές της δεσμεύτηκαν παγκοσμίως για την επιστροφή στη φύση και στις τοπικές κοινότητες της συνολικής ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και στα προϊόντα, μέχρι το 2020.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε ήδη από φέτος και με την συμβολή των 248 συνεργατικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε τοπικές κοινότητες ανά τον κόσμο, όπως το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» στην Ελλάδα. Ειδικά στη χώρα μας, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα υπεύθυνης διαχείρισης υδάτινων πόρων στις εγκαταστάσεις της, έχοντας επιτύχει μείωση του δείκτη χρήσης νερού κατά 10,2% τη διετία 2014-2015.
Αποστολή Νερό_ΣύροςΣτόχος
του προγράμματος «Αποστολή Νερό» είναι να συμβάλλει στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας και στην προστασία της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Επιπλέον, επενδύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, δημιουργώντας έτσι μια νέα κουλτούρα ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων αλλά και ανοικτού διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους.________ _____ ΦολέγανδροςΜέχρι σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την ανάδειξη της χρήσης του βρόχινου νερού σε πόρο ικανό να καλύψει δευτερεύουσες ανάγκες νερού στα νησιά που αντιμετωπίσουν λειψυδρία. Αυτή τη στιγμή, 204.605.000 λίτρα νερού συλλέγονται και εξοικονομούνται ετησίως, που αντιστοιχούν στην ετήσια οικιακή κατανάλωση 2.800 ατόμων και επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία, κυρίως για δευτερογενείς χρήσεις, ενώ έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες ζωής 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Το The Coca-Cola Foundation

Το The Coca-Cola Foundation είναι το παγκόσμιο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 820 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο. H The Coca-Cola Company και το The Coca-Cola Foundation, διατηρούν τη δέσμευση τους να προσφέρουν το 1% των καθαρών ετήσιων κερδών της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται, με στόχο να υποστηρίξουν ενεργά την βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμα το μέλλον τους. Ειδικά για την Ελλάδα, το The Coca-Cola Foundation έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες προσφέροντας σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων.

Η The Coca-Cola Company

Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.800 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 20 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 18 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες.

Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.

H Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του oμίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

To Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med)

Το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με έτος ίδρυσης το 2002, είναι το Μεσογειακό σκέλος του διακυβερνητικού οργανισμού Global Water Partnership. Με στόχο την ασφάλεια υδατικών πόρων στη Μεσόγειο, το GWP-Med προωθεί δράσεις και δοκιμαστικά πρότυπα και ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιώσιμη χρήση των υδατικών πόρων στην περιοχή.

Δραστηριοποιούμενο σε περιφερειακό, εθνικό, τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο, το GWP-Med προσφέρει τεχνική υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικών, διευκολύνει το διάλογο σχετικά με την υδατική ασφάλεια και την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων και εφαρμόζει δράσεις επίδειξης.

Τα θέματα που στοχεύει περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων διακυβέρνησης με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση λεκανών απορροής ποταμών ή υδάτινων πόρων με διασυνοριακό χαρακτήρα, τη διαχείριση των μη συμβατικών υδατικών πόρων και σε αστικό επίπεδο, τη διαχείριση της ζήτησης νερού, τη σχέση νερού – τροφής – ενέργειας – περιβάλλοντος, τη διαχείριση υπόγειων υδάτινων πόρων, τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, την εκπαίδευση, την ενίσχυση των ικανοτήτων και τη δικτύωση με στοχευμένες ομάδες εταίρων, συμπεριλαμβανομένων όσων λαμβάνουν αποφάσεις, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Επιπλέον, το GWP-Med προσεγγίζει οριζόντια ζητήματα που άπτονται περισσότερων πολιτικών, όπως αυτά των φύλων, της ισότητας, των νέων και της φτώχειας.
Infographic_10 ____ ια Αποστολή Νερό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ