Η Υφυπουργός κα Τζάκρη συναντά τους Έλληνες Παραγωγούς airpop

Η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα Θ. Τζάκρη, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και το  Γενικό Δ/ντή του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης κκ Βασίλη Γούναρη και Παντελή Πατενιώτη αντίστοιχα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά των κατασκευών.

Η συζήτηση εστιάστηκε στο πρόβλημα  του παραεμπορίου, καθώς διακινούνται μη  πιστοποιημένα υλικά, αφορολόγητα και αδασμολόγητα, που αφ’ ενός δεν είναι ασφαλή για τον καταναλωτή και αφετέρου στερούν από το κράτος σημαντικά έσοδα. Επιπλέον δε ευνοούν την μαύρη εργασία και καταστρέφουν τις ελληνικές υγιείς επιχειρήσεις, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παράλληλα εκφράσθηκε η αγωνία των Ελλήνων παραγωγών για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της επανάληψης του  προγράμματος “Εξοικονομώ” καθώς και στα εμπόδια που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει όχι μόνο ο κλάδος αλλά το σύνολο του κατασκευαστικού τομέα.

Ο κος Γούναρης επεσήμανε ότι η επικείμενη αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής  Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) θα φέρει μια βαθιά ανάσα και θα βοηθήσει  στην επανεκκίνηση του χώρου, βάζοντας ταυτόχρονα όρους και κανόνες.

Ακολούθωςο κος Γούναρης,  προσκάλεσε την κα Τζάκρη σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις:

  1. Η πρώτη αφορά στη συνάντηση με επιχειρηματίες του χώρου των χημικών της Β. Ελλάδος προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.
  2. Η δεύτερη αφορά στη δημιουργία και υλοποίηση στοχευόμενων ενεργειών προώθησης των αγροτικών προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες συσκευασίες με airpop.  Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα υπάρξει ενημέρωση για την αυξημένη τάση  που εμφανίζεται για καλλιέργειες  φρούτων  και λαχανικών υψηλής υπεραξίας.

Κλείνοντας τονίστηκαν τα μοναδικά πλεονεκτήματα του προϊόντος airpop,  στις  ενεργειακές επεμβάσεις στα κτίρια αλλά και στη συσκευασία τροφίμων.

Τέλος,  η κα Τζάκρη, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να υποστηρίξει το έργο του Συνδέσμου και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των όποιων εμποδίων που θα βοηθήσουν στην ομαλή και πάλι λειτουργία της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ