Samsung: Συνιστά και επίσημα την αποφυγή χρήσης του Galaxy Note 7

Η Samsung συμβουλεύει και επίσημα πλέον, τους κατόχους του Galaxy Note 7 σε Ελλάδα και Κύπρο να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την απενεργοποιήσουν, μετά τα συνεχή κρούσματα υπερθέρμανσης και ανάφλεξης της μπαταρίας που παρατηρήθηκαν.

Στη σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία προσθέτει ότι «δουλεύει με τους συνεργάτες της σε όλη την Ευρώπη για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αντικατάστασης, το οποίο θα επιτρέπει στους καταναλωτές του Galaxy Note7 να ανταλλάξουν τη συσκευή τους Galaxy Note7 με ένα Galaxy S7 edge. Εναλλακτικά, θα μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.»

Ωστόσο δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό διάστημα έναρξης της ισχύος του εν λόγω προγράμματος, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται να αργήσει πολύ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες την εταιρεία στα τηλέφωνα 801 11 7267864 από σταθερό, και 210 6897691 από κινητό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι που διαμένουν στην Κύπρο μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 800 94000 από σταθερό.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας προστίθεται μια δήλωση του επικεφαλής marketing της Samsung Electronics Europe, David Lowes, η οποία αναφέρει τα εξής: «Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πελατών μας – για το λόγο αυτό, ζητάμε από όλους τους καταναλωτές του Note7 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους, να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους και να την απενεργοποιήσουν. Ζητάμε συγνώμη από όλους τους πελάτες μας Galaxy Note7, για το ότι δεν ανταποκριθήκαμε στις υψηλές απαιτήσεις που είχατε από τη Samsung. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας όλο αυτό το διάστημα και λυπούμαστε για όποια αναστάτωση προκαλέσαμε.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε ενδελεχώς με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση της κατάστασης. Τώρα, εστιάζουμε όλη την προσοχή μας στην ανταλλαγή όλων των συσκευών Galaxy Note7 γρήγορα και αποτελεσματικά, για να μειώσουμε οποιοδήποτε ρίσκο για τους καταναλωτές.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ