Covve και Toorbee οι νέες επενδύσεις του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Το πρόγραμμα NBG Business Seeds, της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί, σήμερα, ένα από τα δύο επενδυτικά σχήματα που οι επίδοξοι Startuppers μπορούν να απευθύνουν προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση που επιθυμούν προκειμένου να αναπτύξουν την ιδέα τους. Το άλλο είναι το VentureFriends.

Εστιάζοντας ωστόσο στο NBG Business Seeds αξίζει να αναφέρουμε πως έχοντας ξεκινήσει με 15 εκατ. ευρώ έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα σήμερα έχει διαθέσιμα, για επενδύσεις, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως πως το πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε Startup εταιρείες, αλλά και σε εταιρείες μεγαλύτερης κλίμακας όπως επί παραδείγματι η εταιρεία Παπαδημητρίου που έχει λάβει χρηματοδότηση με μορφή δανείου για τις καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες μεταποίησης της κορινθιακής σταφίδας.

Οι τελευταίες επενδύσεις του NBG Business Seeds

Την περασμένη εβδομάδα η επενδυτική επιτροπή του προγράμματος NBG Business Seeds ενέκρινε δύο νέες επενδύσεις, αποκλειστικά σε Startup εταιρείες, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ.

covve_logo_702x702xΣυγκεκριμένα πρόκειται για την Startup εταιρεία Covve η οποία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή διαχείρισης διευθυνσιογράφου (address book) η οποία συμπληρώνει ελλιπή στοιχεία επικοινωνίας, καθαρίζει διπλοεγγραφές ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως mini CSR. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση 700.000 ευρώ ενώ σε αυτόν τον δεύτερο γύρο, ύψους 1 εκατ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα σκοπεύει να συμμετάσχει με 340.000 ευρώ.

toorbee_logo_702x702xΗ δεύτερη επένδυση αφορά την Startup εταιρεία Toorbee ένα online ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο προσφέρει μέσω διαδικτύου τουριστικές υπηρεσίες ξενάγησης, μεταφοράς, διασκέδασης και αγορών. Απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, στους Κινέζους διαδικτυακούς τουριστικούς πράκτορες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία μετέχουν, με ποσοστό 10%, δυο Κινέζοι συνεργάτες της Toorbee. Στο συγκεκριμένο Startup η Εθνική Τράπεζα σκοπεύει να συμμετάσχει με 200.000 ευρώ.

NBG Business Seeds – Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Η Εθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετέχει ήδη στο εταιρικό κεφάλαιο έξι εταιρειών SourceLair, Giaola, Insybio, Truckbird, ItBooms, Goodvidio ενώ έχει χρηματοδοτήσει με δάνεια μεγαλύτερες επιχειρήσεις Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΗotelBrain, TDG αλλά και το Ραδίκι.

Ακόμη μέσω του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας έχει δώσει με μορφή βραβείων 288.000 ευρώ στους νικητές του Διαγωνισμού μέσα από μια ανοικτή διαδικασία υποβολής προτάσεων και επιβράβευσης των καλύτερων σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας. Η διαδικασία επιλογής εταιρειών γίνεται ετήσια για τις συμμετοχές στο διαγωνισμό καινοτομίας και τακτικά ανά 2-3 μήνες για συμμετοχές στο εταιρικό κεφάλαιο/ δανεισμό και άλλου τύπου συνεργασίες.

Πηγή: Startupper.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ