Διεθνείς διακρίσεις για την British American Tobacco στην Εταιρική Διακυβέρνηση

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η British American Tobacco το μήνα που μας πέρασε, σχετικά με τις πρακτικές Εταιρικής Διακυβέρνησης που ακολουθεί.

Η γνωστή εταιρεία καπνού βρέθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες του δείκτη FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έκθεση Καλής Εταιρικής Διακυβέρνησης (Good Governance Report) του Institute of Directors.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης προκύπτουν από μετρήσιμους συντελεστές σε συνδυσμό με τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις ειδικών σε θέματα διακυβέρνησης, επενδυτών και ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων. Συνολικά εξετάστηκαν 34 παράγοντες που συνδέονται με τα πέντε πεδία της εταιρικής διακυβέρνησης: αποτελεσματικότητα διοικητικού συμβουλίου, λογιστικός έλεγχος και διαχείριση εξωτερικού κινδύνου, αποδοχές και επιβραβεύσεις, σχέσεις μετόχων και σχέσεις ενδιαφερόμενων μερών.

Επιπλέον, ο Όμιλος της British American Tobacco κατέκτησε κορυφαία θέση και στον δείκτη του Thomson Reuters μεταξύ των εταιρειών που σέβονται, αποδέχονται και προωθούν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων της (Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index). Η British American Tobacco βρέθηκε στην 40η θέση, ανάμεσα σε πάνω από 5.000 εταιρείες, έχοντας επιδείξει υψηλά αποτελέσματα στην εφαρμογή πολιτικών σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, την ανάπτυξη και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της, αποτελώντας την μόνη εταιρεία προΐόντων καπνού που διακρίθηκε μεταξύ των 50 κορυφαίων της λίστας

ι διακρίσεις της British American Tobacco αντανακλούν τις επενδύσεις και την δέσμευση του Ομίλου να εφαρμόζει υψηλά πρότυπα εταιρικής συμπεριφοράς και διαφάνειας και να ανταποκρίνεται σε κοινωνικά προβλήματα, περιβαλλοντικά θέματα και άλλους τομείς εταιρικής διακυβέρνησης, σημαντικούς για τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας. Οι πρακτικές αυτές απεικονίζονται στην τελευταία έκθεση «Εταιρικής Συμπεριφοράς» (“Corporate Behavior Report”) που δημοσίευσε η εταιρεία πρόσφατα.

Σημείο αναφοράς της έκθεσης αποτελούν οι επενδύσεις της British American Tobacco σε βασικούς τομείς όπως το υπεύθυνο μάρκετινγκ, η συμβολή στις τοπικές κοινωνίες όπου λειτουργούν οι εταιρείες του Ομίλου, η προστασία των ανθρώπων μας, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και η δημιουργία συνεργιών για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. 

Η British American Tobacco Hellas  δραστηριοποιείται και στην χώρα μας, με τη γκάμα προϊόντων της να περιλαμβάνει τα τσιγάρα Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Kent, καθώς και τα προϊόντα καπνού για στριφτά τσιγάρα Craven και Pall Mall.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ