Η Samsung σταματά οριστικά (;) την παραγωγή του Note 7

Μετά τη διαδικασία της ανάκλησης των smarphones Galaxy Note 7 (έπειτα από την επιβεβαίωση της «προβληματικής» μπαταρίας που περιείχε το 20% περίπου των συγκεκριμένων συσκευών), προκειμένου να αντικατασταθούν με νέα που θα περιέχουν την «ασφαλή» έκδοση της μπαταρίας, η Samsung φαίνεται πως σταματά οριστικά την παραγωγή της κινητής της «ναυαρχίδας», καθώς οι αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης συνέχιζαν να έρχονται στην εταιρεία, ακόμα και για συσκευές με αλλαγμένη μπαταρία ή συσκευές που εξαρχής περιείχαν μπαταρία που δεν ανήκε στην παρτίδα των «προβληματικών» μπαταριών.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press, στο οποίο αναφέρεται ότι η εταιρεία σκεφτόταν έτσι και αλλιώς σοβαρά την απόσυρση του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς η πρώτη ανάκληση είχε ήδη πλήξει σοβαρά και τις πωλήσεις του, αλλά και την εικόνα της ίδιας της εταιρείας, καθώς επρόκειτο για το πλέον εξελιγμένο κινητό της, ενώ δε θα πρέπει να παραβλεφθεί και το μεγάλο οικονομικό κόστος που η όλη υπόθεση έχει επιφέρει στην εταιρεία, το οποίο αναλυτές τοποθετούν ανάμεσα στο 1 και στα 2 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της εταιρείας κατρακύλησε κατά 8%, κάνοντας της εταιρεία να χάσει 17 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία!

Σύμφωνα με άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Samsung έχει αποφασίσει να ξαναβγάλει στην αγορά τη συγκεκριμένη συσκευή μόλις επιλυθούν οριστικά όλα τα προβλήματα, αλλά με άλλο όνομα ώστε να «αποσυνδεθεί» από το συσχετισμό με το «προβληματικό» Note 7.

Επισήμως πάντως η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει οριστικό σταμάτημα της παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου, και παραμένει στην επίσημη θέση της διαδικασίας δωρεάν αντικατάστασης της μπαταρίας της συσκευής, ή της αντιστροφής πώλησης της συσκευής, για όσους την έχουν ήδη αγοράσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ