Βουλγαρία: Στο μικροσκόπιο των Αρχών Ανταγωνισμού ΕΛΠΕ και 5 ακόμη πετρελαϊκές

Έξι εταιρείες πώλησης καυσίμων κατηγορεί η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βουλγαρίας για συμμετοχή σε καρτέλ προκειμένου να καθοριστούν οι τιμές των καυσίμων βενζίνης και ντίζελ.

Στις εταιρείες περιλαμβάνονται και οι τοπικές μονάδες διεθνών κολοσσών. Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας κατέληξε ότι οι Lukoil Bulgaria, EΚΟ Bulgaria, Shell Bulgaria, OMV Bulgaria, Nis Petrol και Petrol, είχαν συμφωνήσει να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις τιμές και να συντονίσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

Σύμφωνα με την Αρχή, οι συμφωνίες καθορισμού των τιμών και οι συντονισμένες πρακτικές των εταιρειών, παραβίασαν τόσο την εθνική νομοθεσία περί ανταγωνισμού όσο και την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ.

Οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν γραπτή έφεση εντός 30 ημερών.

Η Petrol ανήκει στη Naftex Bulgaria Holding, η Lukoil Bulgaria στη Ρώσικη Lukoil, η Shell Bulgaria είναι μονάδα της Royal Dutch Shell, η EKO Bulgaria ανήκει στον Όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων, η OMV Bulgaria είναι μέρος της OMV Aktiengesellschaft με έδρα την Αυστρία και η NIS Petrol είναι θυγατρική της NIS.

Η ΕΚΟ Bulgaria από την πλευρά της δήλωσε ότι λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη Βουλγαρική και Ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

ΕΚΟ Βulgaria: Λειτουργούμε σε πλήρη νομιμότητα

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΟ Bulgaria αναφέρει επίσης ότι: “σε σχέση με την ανακοίνωση των αιτιάσεων που εξέδωσε η Επιτροπή, η Εταιρεία θα προχωρήσει με την άσκηση όλων των δικαιωμάτων της ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι εν λόγω αρχές θα εκτελούν τα καθήκοντά τους με επιμελή τρόπο και η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ