Η απάντηση του Βγενόπουλου στις κατηγορίες για τη δίωξη

Δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον Α. Βγενόπουλο και 14 συνολικά στελέχη της MIG από την εισαγγελία διαφθοράς.

Η δίωξη εναντίον των 14 στελεχών αφορά δάνειο 200 εκατομμυρίων περίπου ευρώ,  το οποίο χορηγήθηκε χωρις εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας, Αγγελικής Φράγκου.

Η χορήγηση του δανείου ξεκίνησε το 2006 με 75 εκατομμύρια ευρώ και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστούν από την IRF μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος μέσω ανακοίνωσής του δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε προκαλεί απορία και δεν είναι σύννομη. Αναλυτικά η ανακοίνωσε του Α. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία.

Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν.        

Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ