Οχτώ τεχνολογίες που πρέπει να λάβουν άμεσα υπόψη τους οι επιχειρήσεις

Οχτώ είναι οι βασικές τεχνολογίες που αναμένεται να ασκήσουν μεγάλη επιρροή στις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με έκθεση της PwC, με τίτλο “Tech Breakthroughs Megatrend”.

Oι 8 βασικές τεχνολογίες κατά την PwC είναι:
– Τεχνητή Νοημοσύνη.
– Επαυξημένη Πραγματικότητα.
– Blockchain.
– Drones.
– Internet of Things (IoT).
– Ρομποτική.
– Εικονική Πραγματικότητα.
– Τρισδιάστατη Εκτύπωση.

Η PwC κατέληξε στις 8 αυτές τεχνολογίας ύστερα από αξιολόγηση περισσοτέρων των 150 τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία ανέπτυξε μια μεθοδολογία που έχει στόχο την αναγνώριση εκείνων των τεχνολογιών που αφορούν μεμονωμένες επιχειρήσεις αλλά και ολόκληρους κλάδους.

Για να καταλήξει στις “Βασικές 8”, η PwC φίλτραρε τις τεχνολογίες με βάση τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο και την εμπορική τους βιωσιμότητα για τα επόμενα 5 με 7 χρόνια (μόλις 3 έως 5 χρόνια για τις ανεπτυγμένες οικονομίες).

Στα συγκεκριμένα κριτήρια συμπεριλήφθηκαν ο βαθμός επιρροής της τεχνολογίας στις εταιρείες και τους κλάδους, η παγκόσμια διάδοσή της, η τεχνική της βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας της να μετατραπεί σε κυρίαρχη τάση, το μέγεθος της αγοράς και οι προοπτικές ανάπτυξης, και ο ρυθμός της δημόσιας και ιδιωτικής επένδυσης.

Η PwC πιστεύει ότι οι “Βασικές 8” τεχνολογίες θα μεταβάλουν τα επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζουν οι εταιρείες δημιουργώντας οφέλη αλλά και δυσκολίες. Η κυρίαρχη τάση των αναδυόμενων τεχνολογιών θα επηρεάσει τη στρατηγική, την αφοσίωση των πελατών, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και τη συμμόρφωση, ανεξαρτήτως κλάδου και γεωγραφικής περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ