ΟΛΠ: Διαγωνισμός για την απομάκρυνση της «Παναγίας Τήνου» από το λιμάνι

Όσοι έχετε βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά το τελευταίο διάστημα, αποκλείεται να μην έχετε παρατηρήσει το περιβόητο πλοίο της Παναγίας Τήνου που έχει παραμείνει εκεί με κλίση 40 μοιρών, ημιβουλιαγμένο.

Ο ΟΛΠ ξανανοίγει το θέμα απομάκρυνσης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» από το λιμάνι του Πειραιά, προκηρύσσοντας νέο ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για την εκποίηση και απομάκρυνση, εκτός Λιμενικής Ζώνης ΟΛΠ του ναυαγίου. 

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα Παρασκευή 21/10/2016 και ώρα 10.30 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ, με τη διαδικασία των σφραγισμένων προσφορών και με τιμή εκκίνησης στα 180.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Πέμπτη, 20/10/2016.

Να υπενθυμιστεί ότι τον Ιούνιο ο ΟΛΠ είχε κηρύξει πάλι διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης 360.000 ευρώ, αλλά δεν προσήλθε κάποιος ενδιαφερόμενος.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε σχετικά: «με αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, αποσαφηνίζεται πλέον οριστικά, η εκ του νόμου αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του ΟΛΠ για τη μεθόρμιση του πλοίου. Επαναδρομολογείται δηλαδή, η διαδικασία και ελπίζουμε ότι σύντομα, σε εύλογο χρόνο, το “Παναγία Τήνου” θα απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ