Sato: μειωμένες ζημιές κι αύξηση 44% στον κύκλο εργασιών

Με μειωμένες ζημίες στα 1,233 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄εξάμηνο ο Όμιλος Sato Α.Ε. Οι ζημίες στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν ανέλθει στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα διευρύνθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου στα 5 εκατ. ευρώ, έναντι 3,472 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 44,22%.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,654 εκατ. ευρώ, με το μικτό περιθώριο στο 33%.

Επίσης, υπήρξε υποχώρηση κατά 57,5% στα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης (μείωση κατά 1,817 εκατ. ευρώ)στα 2,459 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η Sato συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της, έχοντας υλοποιήσει τα παρακάτω:

  • Εγκαίνια στα τέλη Απριλίου του νέου καταστήματος ENTOS και  SATO Θεσσαλονίκης , με την μέθοδο franchise. H συγκεκριμένη ενέργεια θα βελτιώσει τα λειτουργικά κόστη της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.
  • Δημιουργία του νέου ENTOS OUTLET στην Πειραιώς 18. Από τον Μάϊο 2016 σε έναν ενιαίο χώρο 2.000 τ.μ. διατίθενται όλες, οι προηγουμένων ετών, εμπορικές σειρές των καταστημάτων ENTOS.
  • Μεταφορά του καταστήματος SATO μαζί με το κατάστημα λιανικής ENTOS επί της Λ. Κηφισίας 252-254 στο Χαλάνδρι Αττικής. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι μεγαλύτερης επιφάνειας σε τ.μ. και ήλθε να καλύψει τις αυξημένες  ανάγκες της εταιρείας όπως αυτές προέκυψαν μετά από τον εμπλουτισμό της γκάμας των εμπορευμάτων της. Παράλληλα το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηρίζεται από έντονη εμπορική δραστηριότατα στον κλάδο των επίπλων.  
  • Σύναψη αποκλειστικής συνεργασία με τον οίκο κατασκευής δερμάτινων καναπέδων τον NATUZZI  ITALY.  Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής προμηθεύει τα καταστήματα ENTOS και SATO με την σειρά δερμάτινων καναπέδων για το Brand DIVANI & ΙΤΑLΙΑΝΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ