Οικοδομώντας αξιόπιστες συνεργασίες

Ριζικές ανατροπές στη λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς, έχουν προκαλέσει οι κλυδωνισμοί που σημειώνονται στη διεθνή οικονομία, τα τελευταία χρόνια. Αν μάλιστα εστιάσουμε στην ελληνική αγορά, διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια και συνθέτουν μια πολυεπίπεδη κρίση, που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε σε απρόσμενο βαθμό, απειλώντας τη βιωσιμότητα ακόμη και των υγειών επιχειρήσεων.

Αναγκαστικά οι επιχειρήσεις αναζητούν άμεσες και εφικτές λύσεις. Συνήθως προσανατολίζονται σε ενέργειες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην επέκταση του πεδίου δραστηριοτήτων τους. Οι παραγωγοί προϊόντων και υπηρεσιών συνήθως διερευνούν νέες αγορές του εξωτερικού, ενώ αντίστοιχα οι Έλληνες εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και διανομείς, προσπαθούν να ανακαλύψουν και να προσφέρουν στην εγχώρια αγορά καινοτόμα, ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι αποδεδειγμένα αποτελεσματικότερες πρακτικές, συνοψίζονται λοιπόν σε δύο λέξεις: “εξωστρέφεια” και “ποιότητα”.

980_620_ALX_Hellas_1Η προσπάθεια για την υλοποίηση των πρακτικών αυτών, συχνότερα ευθυγραμμίζεται με το δόγμα που πρεσβεύει ότι “μόνος σου μπορείς να πετύχεις πολλά· μαζί με άλλους περισσότερα”. Κι ενώ οι συνέργειες συνήθως δίνουν άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα, αρκετές φορές προσκρούουν σε δομικές λειτουργίες της ελληνικής ή και άλλων αγορών. Πού μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν καινοτόμα και ποιοτικά αγαθά; Πώς θα εντοπίσουμε αξιόλογους και αξιόπιστους συνεργάτες; Πώς δεν θα χαθούμε στο δαίδαλο των διατυπώσεων; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που προβληματίζουν όσους επιχειρηματίες αποφασίζουν να δράσουν.

Οι απαντήσεις και εδώ υπακούουν στο γνωστό δόγμα “…μαζί, περισσότερα”. Χρειάζεται γνώση και πληροφόρηση, στοιχεία που απαιτούν επένδυση σε πόρους και χρόνο. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να αποταθεί κανείς σε ειδικούς που διαθέτουν την εμπειρία, τη μέθοδο και τις προσβάσεις, για διαχειριστούν σωστά αυτές τις θεμελιώδεις αξίες του σύγχρονου επιχειρείν.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ανάγκες που καλύπτουν οι υπηρεσίες της ALX Hellas, της εταιρείας που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των διεπιχειρησιακών και επενδυτικών σχέσεων, μεταξύ ελληνικών και αλλοδαπών εταιρειών. Αρχικά έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε ανεξερεύνητα πεδία και ευκαιρίες συνεργασίες που προσφέρει η ουγγρική οικονομία. Η Ουγγαρία είναι μια χώρα παρόμοιων χαρακτηριστικών (έκταση, πληθυσμός κ.α.) με την δική μας χώρα και καθώς η οικονομία της διανύει μακρά περίοδο ανάπτυξης, αυτά την καθιστούν ιδανικό πεδίο αναζήτησης συνεργατών και επιχειρηματικών εταίρων.

980_620_ALX_Hellas_2

Η ALX Hellas παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπροσωπώντας στη χώρα μας τον Ουγγρικό Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου (MNKH), τον επίσημο φορέα προώθησης των ουγγρικών επιχειρήσεων, που προσφέρουν υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, σε ποικίλους κλάδους υψηλής ανταγωνιστικότητας. Επιπροσθέτως, συλλέγει, αξιολογεί, βελτιώνει και προωθεί προτάσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για διάφορους κλάδους. 

Στις υπηρεσίες της συγκαταλέγονται συνοπτικά:
– Η α
ναζήτηση εταίρων – συνεργατών μέσα από ενημερωμένες knowledge banks, με λεπτομερή στοιχεία για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
– Η διοργάνωση άμεσων επαφών μεταξύ επιχειρήσεων, με στοχευμένες συναντήσεις,  ανταλλαγή επισκέψεων, φροντίδα συμμετοχής σε εκθέσεις, συνέδρια κ.α.
Η ολοκληρωμένη διαχείριση εμπορικών διαδικασιών, από τη διερεύνηση για επιχειρηματικούς εταίρους, μέχρι και τις  διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότησης.
Η συμβουλευτική επί του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις διαδικασίες εμπορικών συναλλαγών, σε διακρατικό και σε Κοινοτικό επίπεδο.

Μερικοί από τους τομείς ενδιαφέροντος που έχει ήδη χαρτογραφήσει η ALX Hellas είναι αυτοί των αγροτικών προϊόντων και τεχνολογιών, τροφίμων και ποτών, βιοτεχνολογίας και ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, διαχείρισης υδάτινων πόρων, εφαρμογών “Smart Cities”, ποικίλων επενδύσεων, real estate κ.α.

Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου ALX Polat Foreign Trade, ενός διεθνούς οργανισμού εξωτερικού εμπορίου, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, τον Ουγγρικό Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου (MNKH).

Μέσα από τη δραστηριοποίησή της, η ALX Hellas προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ανάπτυξη της εξωστρέφειάς τους, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους, στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει η ALX Hellas και συναντήσεις με τα έμπειρα στελέχη της, μπορείτε να προγραμματίσετε τηλεφωνώντας στο 210. 72.20.150-1 ή με e-mail στο [email protected]. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το alx.com.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ