H Centaur Analytics AgTech Startup από τον Βόλο σηκώνει 1,3 εκατ. δολ.

Η Centaur Analytics ανακοίνωσε ότι έκλεισε χρηματοδοτικό γύρο seed 1,3 εκατ. δολ. με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο OurCroud First να ηγείται και το PJ Tech Catalyst Fund να συμμετέχει μαζί με τον angel investor Avi Reichental.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Βόλο και ασχολείται σε έναν αρκετά δραστήριο τομέα, αυτόν του Internet Of Thing και της ανάλυσης δεδομένων για τον αγροτικό τομέα.
Το αντικείμενό της Centaur Analytics είναι η παρακολούθηση και η προστασία της παραγωγής μετά την συγκομιδή, όταν αυτή σε βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση.
Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση της κάθε σοδειάς και μειώνεται σημαντικά η σκάρτη – μη κατάλληλη παραγωγή η οποία αγγίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το 1 τρισ. δολ.!

Η πλατφόρμα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της Centaur Analytics βασίζεται σε διασυνδεδεμένους αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν τη σοδειά από την στιγμή της αποθήκευσης, (ποιότητα και σύνθεση του αέρα, υγρασία, θερμοκρασία κ.α.) μέχρι και την στιγμή που θα φτάσει στο ράφι και ενημερώνει του παραγωγούς ή τους μεσάζοντες για όποια ζητήματα προκύψουν έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα.

Ο τομέας του αγροτικού IoT όπως προαναφέραμε είναι αρκετά δραστήριος και υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 3 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του έτους με τις Agrilyst, Edyn, Flux, Farmobile αλλά και η Slantrange με drones που παρακολουθούν μέσω αισθητήρων και υπολογιστικής όρασης τις αγροτικές εκτάσεις είναι μερικές Startup που ξεχωρίζουν.

H Centaur Analytics ιδρύθηκε το 2014, από τους Σωτήρη Μπαντά, Βασίλη Σωτηρούδα και τον Διογένη Δεβλέτογλου ενώ ο Avi Reichental, ο οποίος σημειωτέον έχει ιδρύσει την XponentialWorks, έχει αναλάβει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ισραηλινή OurCrowd First συγκεντρώνει τα κεφάλαιά της από μια πλατφόρμα equity crowdfunding, έχει στο portofolio της 13 εταιρείες με χρηματοδοτήσεις Seed και Pre-A, έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα πιο ενεργά Micro-VC funds το 2015.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ