Μισό δισ. δολάρια θα επενδύσει ο Soros στους μετανάστες

Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων σε Startup και υπάρχουσες εταιρείες και σε πρωτοβουλίες και επιχειρήσεις για την κοινωνική αλλαγή που έχουν ιδρυθεί από μετανάστες και πρόσφυγες θα επενδύσει ο δισεκατομμυριούχος George Soros.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο δημοσίευμά του στη Wall Street Journal «Γιατί επενδύω 500 εκατ. δολ. στους μετανάστες», βασικός στόχος του είναι οι μετανάστες στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ο κ. Soros θα αφήσει να πάει χαμένη μια καλή ιδέα σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου.

Ο κ. Soros θα επιδιώξει επενδύσεις σε διαφόρους τομείς όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόοδοι στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση πιο αποτελεσματικά στις κυβερνητικές, νομικές, οικονομικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Ήδη οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών για μη –μεταναστευτικές κοινότητες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλες οι επενδύσεις θα ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του κ. Soros και αποσκοπεί στην επιτυχία τους γιατί θέλει να δείξει ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην βοήθεια των μεταναστών. Τυχόν κέρδη που θα προκύψουν θα διατεθούν στα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundations), συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων που ωφελούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ