Το 49% του Rolling Stone σε Σιγκαπουριανή Startup

Στην εξαγορά του 49% του δημοφιλούς μουσικού περιοδικού Rolling Stone προέβη η Σιγκαπουριανή Startup BandLab Technologies. To Rolling Stone που ανήκει στη Wenner Media και μετρά σχεδόν μισό αιώνα ζωής πρώτη φορά συνεργάζεται με κάποιον εξωτερικό επενδυτή. 

Το ποσό της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό. Η BandLab Technologies θα εστιάσει μέσω της συμφωνίας την επέκταση των δραστηριοτήτων του περιοδικού σε νέες δραστηριότητες και αγορές. Πίσω από το τιμόνι της Σιγκαπουριανής BandLab Technologies βρίσκεται ο Meng Ru Kuok. Το πορτφόλιο της BandLab περιλαμβάνει ψηφιακές επιχειρήσεις καθώς και υπηρεσίες λιανικής που σχετίζονται με τη μουσική βιομηχανία.

Η έδρα της εταιρείας που θα δημιουργηθεί θα είναι στη Σιγκαπούρη. Ο Gus Wenner, Επικεφαλής του Digital Τμήματος της Wenner Media δήλωσε σχετικά: Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε έναν τόσο εξαιρετικό συνέταιρο για το Rolling Stone, καθώς εστιάζουμε στην παγκόσμια επέκταση του brand μας. και πρόσθεσε: Βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να διαφοροποιηθεί το brand σε νέες αγορές και νέους επιχειρηματικούς τομείς“.

Ο Meng Ru Kuok, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής του BandLab δήλωσε σχετικά: “Η επιρροή του Rolling Stone στον πολιτισμό ανά τα χρόνια είναι μη μετρήσιμη και είναι πραγματικά τιμή μας να εντασσόμαστε στην ομάδα στην επόμενη φάση του ταξιδού της“.

Το Rolling Stone αυτή τη στιγμή έχει ενα κοινό που ξεπερνά τα 65 εκατ. άτομα, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 22 εκατ. οικιακών ψηφιακών μηνιαίων χρηστών, 18 εκατ. οπαδών στα κοινωνικά δίκτυα και κοντά στα 12 εκατ. αναγνωστών της έντυπης έκδοσης.

Η κίνηση του RollingStone.com αύξανεται σταδιακά με τους μέσους μοναδικούς χρήστες ανά μήνα να σημειώνουν αύξηση κοντά στο 40% για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ