Coca-Cola Τρία Έψιλον: “Το Σχολείο που θέλεις” έκανε “καινούργια”13 σχολεία!

Το 92ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης ήταν το 13ο σχολείο που ανακαινίστηκε πλήρως, στο πλαίσιο του προγράμματος Το Σχολείο που θέλεις που εκπονεί εδώ και 5 χρόνια η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Το σχολείο συμμετείχε στο πρόγραμμα Το Σχολείο που θέλεις μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χάρη στην κινητοποίηση γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινότητας, ξεχώρισε ανάμεσα στα 9 υποψήφια σχολεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με 3.546 ψήφους, καθώς η επιλογή έγινε με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος. Στα 8 συνυποψήφια σχολεία, η εταιρεία πρόσφερε από μία δωροεπιταγή των 500 ευρώ, για την ενίσχυση του σχολικού εξοπλισμού.

Η ανακαίνιση του 92ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, με εντατικούς ρυθμούς, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς και οι μαθητές να αντικρίσουν ένα σχολείο βελτιωμένο, πιο όμορφο και πιο ασφαλές. Στο σχολείο έγιναν περισσότερες από 50 σημαντικές παρεμβάσεις, μέσα από μια επένδυση που ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ.

Τρία Έψιλον: Το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης έγινε “Το Σχολείο που θέλεις”

Το Σχολείο που θέλεις” υποστηρίζεται θερμά από τις τοπικές κοινωνίες και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από το 2012. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών, είναι το πρώτο πρόγραμμα το οποίο με στόχο να δημιουργεί ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει την εξ’ ολοκλήρου επισκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές.

Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον “Το Σχολείο που θέλεις“, συμβάλει για 5η συνεχή χρονιά στη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων με στόχο να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4.200 μαθητές και εκπαιδευτικοί, απολαμβάνουν καθημερινά ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον σε 13 ανακαινισμένα σχολικά κτίρια, τα οποία θα χαρούν και μελλοντικά τα παιδιά και οι έφηβοι που θα μαθητεύσουν σε αυτά. Περισσότεροι από 150.000 πολίτες έχουν ήδη αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια με τη συμμετοχή τους. Η επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνολική βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Η Αγγελική Πατρούμπα, διευθύντρια επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αναφέρει σχετικά: “Πιστεύουμε στους νέους και προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από το πρόγραμμα ‘Το Σχολείο που θέλεις’ που υλοποιούμε για 5η χρονιά, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καταβάλλουμε μια κοινή προσπάθεια για καλύτερες και ασφαλέστερες σχολικές υποδομές. Χαιρόμαστε που και φέτος μας δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουμε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ένα σχολείο όπως το θέλουν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ