Το EMEA.gr υποστηρίζει τον βιώσιμο τουρισμό

Εκδήλωση για τον βιώσιμο τουρισμό στην Ευρώπη οργανώνει το Συμβούλιο Παγκόσμιου Βιώσιμου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council – GSTC), σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στις 23-24 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Εκθεσιακό Κέντρο στο Ζάπειο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του ρόλου του GSTC στον παγκόσμιο βιώσιμο τουρισμό και μια ενημέρωση σε σχέση με τις νέες εξελίξεις και δραστηριότητες του Συμβουλίου.  

Θα γίνει επίσης παρουσίαση των εθνικών πολιτικών και στρατηγικών που σχετίζονται με τον βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα και θα γίνει διάλογος σχετικά με τους ρόλους και τις αξίες των προγραμμάτων διαχείρισης του βιώσιμο τουρισμού στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει παρουσίαση σχετικά με το πόσο τα παγκόσμια κριτήρια του GSTC και οι δραστηριότητές τους εναρμονίζονται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μελέτες περιπτώσεων καλών πρακτικών από την Ελλάδα, Ισλανδία, Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Επιπλέον θα γίνει συζήτηση για τις πρακτικές μάρκετινγκ του βιώσιμο τουρισμού και για τα πρότυπα και τα πιστοποιητικά που χρειάζονται οι οργανισμοί.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται οι: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης στον Σύνδεσμο Ελληνικών Ξενοδοχείων, Γιώργος Δρακόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και ο Ιωάννης Σπίλανης, από το Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου.

Το Emea.gr αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση και να εγγραφείτε εδώ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 217 ευρώ αλλά υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης 25% για όσους εγγραφούν πριν τις 7 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ