Σωκράτη Λαζαρίδης: “Δεν μειώνονται οι ώρες συναλλαγών στο Χρηματιστήριο”

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για μείωση του ωραρίου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη στο Bloomberg.

O κ. Λαζαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για το 11o Ετήσιο Ελληνικό Roadshow που κλείνει σήμερα, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών του roadshow επικεντρώνεται στις τράπεζες και στα κόκκινα δάνεια αλλά και στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την πλευρά του Χρηματιστηρίου για μείωση των ώρων συναλλαγών.

Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η μείωση που καταγράφεται στον τζίρο του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι αντίστοιχη με εκείνη σε άλλες ξένες αγορές, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Έτσι, αν κάποιος θέλει να αυξήσει τον τζίρο, δεν μπορεί να μειώνει τις ώρες λειτουργίας της αγοράς, συμπλήρωσε.

_940xLazaridis_Bloomberg_002
Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΧΑ σήμερα στο Βloomberg.

Σε ό,τι αφορά στο roadshow, επισήμανε ότι οι ξένοι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τράπεζες και το θέμα των κόκκινων δανείων.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πτώση του Γενικού Δείκτη ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι οφείλεται και στην υποχώρηση των τραπεζών, καθώς άλλοι κλάδοι του ΧΑ όπως η τεχνολογία ή το λιανεμπόριο καταγράφουν άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ