Βόρεια Κορέα: Μάλλον άσχημα την έχει κάποιος administrator…

Είναι γνωστό ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θέλει να εμφανίζεται στον υπόλοιπο κόσμο μόνον η «εικόνα» από τη χώρα και τις δραστηριότητές της που εκείνο εγκρίνει.

Ανάμεσα στις «μη ανακοινώσιμες» πληροφορίες ήταν και αυτές που αφορούσαν στη «διαδικτυακή» ζωή της χώρας. Δυστυχώς όμως ένα λάθος ήταν αρκετό για να «προδώσει» τουλάχιστον τον αριθμό, αλλά και την ταυτότητα των ιστοσελίδων που λειτουργούν στη χώρα, και που είναι οι μοναδικές στις οποίες οι κάτοικοί της έχουν πρόσβαση.

Το λάθος προήλθε από ένα λανθασμένο «κλικ» από έναν administrator που είχε την ευθύνη του κεντρικού domain server της χώρας, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι πληροφορίες για τις ονομασίες των sites, καθώς και οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Ο συγκεκριμένος server «άνοιξε» κατά λάθος πρόσβαση στους χρήστες όλου του υπόλοιπου κόσμου, το λάθος εντοπίστηκε «διορθώθηκε», ωστόσο ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να μάθουμε τη λίστα με τα μόλις 28 sites που υπάρχουν και λειτουργούν στη Βόρεια Κορέα. Φυσικά μόλις έγινε αντιληπτό αυτό, τα sites «κατέβηκαν», ωστόσο αρκετοί πρόλαβαν να τα δουν, έστω και για λίγο.

Πρόκειται για ιστοσελίδες που ανήκουν, όπως ήταν αναμενόμενο, σε κρατικές Αρχές και κρατικά media, κάποια sites που αφορούν στη μαγειρική, και κάποια που ασχολούνται με ταξίδια.

Λεπτομέρειες για την τύχη του administrator που είχε την ατυχία να κάνει αυτό το λάθος δεν έχουν γίνει γνωστές, και πιθανότατα δε θα μάθουμε κάτι για αυτόν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ