Αξιολόγηση, capital controls, κόκκινα δάνεια και…Attica Bank στο Λονδίνο

Ενημερωμένοι φαίνονται οι ξένοι επενδυτές στο 11o Ετήσιο Ελληνικό Roadshow που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο καθώς ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση της Attica Bank. Σημειώνεται πως η Attica Bank ήταν μία από τις 4 εταιρείες που τελικά ακύρωσαν την μετάβασή τους στο Λονδίνο καθώς δεν εξασφάλισαν επαρκή αριθμό ραντεβού.

Πλην του ζητήματος της Attica Bank, τα ερωτήματα των ξένων επενδυτών αφορούν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τα capital controls και τα κόκκινα δάνεια.

Πέραν των γενικών ερωτήσεων που αφορούν στην οικονομία της χώρας, οι επενδυτές θέτουν ερωτήματα αναφορικά με την εικόνα της κάθε εταιρείας, τα επενδυτικά της σχέδια, τον δανεισμό και την ανάκτηση της ρευστότητας. Επιπλέον, οι χαμηλοί κύκλοι εργασιών δείχνουν να προβληματίζουν τους διαχειριστές των κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της ΕΚ, Χαράλαμπος Γκότσης δήλωσε: «Η αξιολόγηση είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που απασχολούν τους ξένους επενδυτές , οι ερωτήσεις των οποίων φέτος είναι περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα και λιγότερο έχουν να κάνουν με θέματα πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας».

Να υπενθυμιστεί ότι για φέτος έχουν προγραμματιστεί 700 συναντήσεις έναντι των περσινών 600 κι έτσι πραγματοποιούνται και ομαδικά ραντεβού με περισσότερους των 4 εκπροσώπων από τα ξένα funds. Στα κορυφαία funds περιλαμβάνονται οι JP Morgan, Blackrock, Aberdeen, Amber Capital, Bluemountain, Azure Wealth,Barings,Blackfriars, Cantor Fitzerald Europe, CIM Investment Management, East Capital, Fintech Advisory,Henderson, HSBC, Invesco Asset Management, Kairos Partners, King Street, Societe Generale, Standard Life, Wellington Management και York Capital.

Αυριο το πρωί, ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πάνελ με θέμα “Οι Ελληνικές κεφαλαιαγορές επιταχύνουν την πραγματική οικονομία”.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής ΠολιτικήςΦραγκίσκος Κουτεντάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Αντώνης Μπαρτζώκας, ο Αναπληρωτής Γενικος Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Nicholas Jennett, ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank και Προεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Πλάτωνας Μονοκρούσος. Συντονιστής του πάνελ είναι ο Αντώνης Ντατζόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών της Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ