Η δουλειά έγινε!

του Γιάννη Διονάτου

“Η Attica Bank εφεξής δεν θα χορηγεί δάνεια σε εταιρείες Μέσων ενημέρωσης” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής η οποία χθες εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο και γυρίζει, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση, νέα “σελίδα”.

Σίγουρα αυτά που μπορεί να πει και να γράψει κανείς για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής είναι πολλά και παρουσιάζουν έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ωστόσο η στήλη θα μείνει σε αυτή την αναφορά της νέας διοίκησης η οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να είχε – τουλάχιστον – αποφευχθεί.

Βεβαίως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα. Ναι στην Ελλάδα του 2016 η στήλη τα περιμένει όλα.

Σε κάθε περίπτωση η νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής οφείλει να δώσει εξηγήσεις – σοβαρές –  για την αναφορά αυτή, όπως επίσης να δημοσιοποιήσει τα δάνεια που έχει δώσει σε ΜΜΕ (ονόματα επιχειρήσεων και ποσά). Παράλληλα θα πρέπει να εξηγήσει γιατί πετά έξω από την διαδικασία αυτή έναν ολόκληρο επιχειρηματικό κλάδο. Θα πρέπει μάλλον κάποιος να φρεσκάρει τις γνώσεις του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής αναφορικά με τα ΜΜΕ και πως αυτά δουλεύουν σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα, άλλα σε παγκόσμια κλίμακα.

Η επιχειρηματικότητα κάνει γοργά βήματα προόδου και οι αποκλεισμοί σε καμία περίπτωση δεν χωρούν στη σύγχρονη μορφή του επιχειρείν. Εκτός αν η δουλειά έγινε και όλα ΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ