Attica Bank: Ο Θεόδωρος Πανταλάκης φέρεται ως επικρατέστερος για νέος επικεφαλής

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης φέρεται, από κυβερνητικές πηγές, ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank, μετά τη χθεσινή εμπλοκή που προέκυψε με την άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδας να κάνει αποδεκτή τη νέα σύνθεση του ΔΣ που πρότεινε η τράπεζα.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης θα αναλάβει πιθανότατα πρόεδρος της τράπεζας, πιθανότατα όμως δε θα έχει εκτελεστικό ρόλο, καθώς η ΤτΕ χθες ήταν θετική στην τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά ως μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ.

Η όλη αναταραχή οδήγησε σήμερα τη διοίκηση του ΧΑ να αποφασίσει την αναστολή της διαπραγμάτευσης της τράπεζας μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Χθες η ΤτΕ άναψε «κόκκινο» στις προτάσεις της Τράπεζας Αττικής για την κάλυψη των ανώτατων διοικητικών της θέσεων, αλλά και για τις χορηγήσεις της τράπεζας.

Ειδικότερα, η ΤτΕ δεν αποδέχτηκε την τοποθέτηση του Γεράσιμου Σαπουτζόγλου ως προέδρου, καθώς και των Κωνσταντίνου Μακέδου και Άννας Πούσκουρη στο ΔΣ της τράπεζας, και αποδέχτηκε μόνο την τοποθέτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως διευθύνοντος συμβούλου, αλλά ως μη εκτελεστικό μέλος.

Σημειώνεται ότι η Attica Bank τελεί υπό καθεστώς ειδικού ελέγχου, ενώ τα τελευταία stress tests έδειξαν για την τράπεζα κεφαλαιακές ανάγκες 748 εκατ. ευρώ, μετά την αξιολόγηση του capital plan της τράπεζας από την ΤτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ