Πρόγραμμα κατά της ανεργίας για τους Δημότες Μαρκόπουλου

Στο Δήμο Μαρκόπουλου θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του για τους επόμενους τρεις μήνες (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016) το πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων Mellon, Επιταχυντής Δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερες από 1.625 ώρες εξατομικευμένης κατάρτισης σε επαγγελματικές δεξιότητες σε άνεργους δημότες του, σε τομείς που έχουν ανάγκη για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, με βάση το επαγγελματικό τους προφίλ.

Το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιήσει δύο κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 20 Σεπτεμβρίου 2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά εδώ.

Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που παρέχεται δωρεάν ως μια κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων
ανθρώπων στην αγορά εργασίας, με προτεραιότητα τους ανέργους.

Σε 9 μήνες από την έναρξη του προγράμματος, 40% των συμμετεχόντων του Α’ Εντατικού Κύκλου (Δήμος Αχαρνών) και 37% του Β’ Κύκλου (Δήμος Ασπροπύργου) έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου. Επίσης έχουν υλοποιηθεί δωρεάν 830 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής και έχουν εκπαιδευτεί μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων επαγγελματικών δεξιοτήτων 1.321 άνθρωποι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ