Η σύγχρονη εκδοχή του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων!

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να μη βγαίνει ούτε ένα “και” αναφορικά με την κεντρική ιδέα της ομιλίας του πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ, αλλά η “πιάτσα”, δημοσιογραφική και πολιτική, θεωρεί δεδομένο ότι βασικός πυρήνας του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως πολύ εύστοχα, χθες, από την συχνότητα του ΣΚΑΙ ο Νίκος Φιλιππίδης ανέφερε, “η κυβέρνηση περιφέρει σαν λάφυρα τα 246 εκατ. ευρώ που κατάφερε να συγκεντρώσει από την διαδικασία της δημοπρασίας” θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καυτηριάσει το γεγονός ότι κλείνει (η κυβέρνηση) τα αυτιά στις αιτιάσεις των δανειστών ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποταμιευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και να προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Προφανώς τα 246 εκατ. ευρώ αποτελούν μια πρωτοφανή επιτυχία για την κυβέρνηση και μια “νίκη” για τον υπουργό Νίκο Παππά την οποία φυσικά και δεν περίμεναν. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υπουργός αντιμετωπίζουν μάλλον ερασιτεχνικά το θέμα των χιλιάδων εργαζομένων που μένουν σε λιγότερο από τρεις μήνες “ξεκρέμαστοι”.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου και η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τη μεγάλη εικόνα και να μην “κάτσει” πάνω στα 246 εκατ. ευρώ από τις άδειες (χρήματα που ακόμη δεν έχει πάρει) και να προχωρήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, για να μην μπει η χώρα πάλι σε περιπέτειες.

Εκτός αν στο Μαξίμου έχουν βρει τον τρόπο να πολλαπλασιάσουν τα 246 εκατ. ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ