Δωρεάν διαμονή προσφέρει στους «υποψήφιους» εργαζομένους της η McDonald’s!

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού για την McDonald’s στην Ουγγαρία αναγκάζει την εταιρεία να προσφέρει δωρεάν διαμονή, ώστε να προσελκύσει εργαζόμενους!

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανατολική Ευρώπη που κάποτε θεωρούνταν η περιοχή της άφθονης φθηνής εργασίας έχει εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τους εργοδότες. Ο πληθυσμός που γερνά, η αποστροφή κατά της μαζικής μετανάστευσης και η έξοδος εκατομμυρίων ανθρώπων προς πλουσιότερα ευρωπαϊκά κράτη, έχουν αφήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας ακάλυπτες και έχουν πιέσει τους μισθούς προς τα πάνω.

Η εξέλιξη αυτή έχει επιφέρει αυξημένα κόστη για τις εταιρίες, καθώς και την απειλή μείωσης των επενδύσεων σε οικονομίες που έχουν ευδοκιμήσει από την προσχώρησή τους στην ΕΕ και μετά.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η έλλειψη δυναμικού επιδεινώνεται με ανησυχητικό ρυθμό, καθώς ο αριθμός των ακάλυπτων θέσεων έχει εκτοξευτεί κατά 166% τα τελευταία δύο χρόνια, σε περίπου 110.000 στην Τσέχικη Δημοκρατία όπου η ανεργία είναι μεταξύ των χαμηλότερων στην ΕΕ. Στην Λετονία το ποσοστό αυτό τριπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, ενώ στην Πολωνία διπλασιάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ