Νομοθεσία για την καινοτομία μέσω… drones ενέκριναν οι ΗΠΑ

Νέοι νόμοι που θέσπισε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και οι οποίοι τίθενται σε εφαρμογή σήμερα διευκρινίζουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι όσον αφορά στην εμπορική χρήση των drones και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις που ποντάρουν σε αυτή την τεχνολογία να καινοτομήσουν.

Τα εμπορικά drones πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 55 λίβρες, να πετούν σε ύψος 400 ποδιών το πολύ και να κινούνται σε ταχύτητα μέχρι 100 μίλια ανά ώρα. Μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια την ημέρας και μέχρι μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου και μετά την ανατολή, σύμφωνα με την νέα νομοθεσία. Τα άτομα που χειρίζονται τα drones θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πιστοποίηση και να είναι τουλάχιστον 16 ετών.

Όπως εξήγησε η DJI, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών drones, “οι προηγούμενοι αυστηρότεροι κανόνες εμπόδιζαν πολλές εταιρίες να εκμεταλλευτούν τα οφέλη των drones στη βιομηχανία τους και για χρόνια ήταν πηγή απογοήτευσης για τους επιχειρηματίες”.

Σύμφωνα με το CNBC, η νομοθεσία που ισχύει από σήμερα επιτρέπει τη χρήση drones στις κατασκευές, στις έρευνες και δημοσκοπήσεις, στη γεωργία, στην κατάσβεση πυρκαγιών, στην αναζήτηση και διάσωση, στη συντήρηση και αποκατάσταση, στην ακαδημαϊκή έρευνα, στην παραγωγή ταινιών και βίντεο και σε αμέτρητα άλλα πεδία, επεσήμανε η DJI την Παρασκευή σε δελτίο τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ