HP: Σταθεροποιούνται τα οικονομικά της αποτελέσματα

Η HP ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και τα έσοδά της συρρικνώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ωστόσο έδωσε ενδείξεις σταθεροποίησης της επιχείρησης PC, της μεγαλύτερης πηγής εσόδων της.

Τα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου υποχώρησαν κατά 8% σε 783 εκατ. ή 45 cents ανά μετοχή, από 854 εκατ. ή 47 cents ανά μετοχή πέρυσι. Ο τζίρος μειώθηκε κατά 4%, στα 11,89 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο, κέρδη ύψους 44 cents ανά μετοχή από έσοδα 11,4 δισ. δολαρίων.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία της μίας φοράς, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 48 cents ανά μετοχή.

Τα έσοδα από την επιχείρηση PC παρέμειναν αμετάβλητα κατά το τρίτο τρίμηνο, έπειτα από πέντε τρίμηνα πτώσεων. Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών σε όρους μονάδων ενισχύθηκαν 4%. Τα έσοδα από το κομμάτι των εκτυπωτών υποχώρησαν 14%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Dion Weisler, δήλωσε «απίστευτα ικανοποιημένος» με την πρόοδο που έκανε η εταιρία στο τρίμηνο.

Η εταιρεία παρήγαγε αυτό το διάστημα ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 1 δισ., που σημαίνει ότι πιθανώς θα επιτύχει το στόχο της για ελεύθερες ταμειακές ροές δύο με 2,3 δισ. δολάρια για το σύνολο του οικονομικού έτους που λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.

Για το τέταρτο τρίμηνο που λήγει τον Οκτώβριο, η HP αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 34 με 37 cents ανά μετοχή, έναντι μιας μέσης εκτίμησης 41 cents από τους αναλυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ