Κίνηση της Uber για εξαγορά της Lyft;

Καθώς η Lyft εξετάζει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών, στελέχη της Uber τόνισαν τις τελευταίες εβδομάδες στους επενδυτές ότι η εταιρία δε θα πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια για να αγοράσει την κύρια ανταγωνίστριά της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Uber δεν προχώρησε σε επίσημη προσφορά, επεσήμαναν οι πηγές. Η εταιρεία είχε προηγούμενα εξετάσει την εξαγορά της Lyft, ήδη από το 2014, ενώ οι δύο εταιρίες με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχουν συζητήσει ανεπίσημα αυτή την πιθανότητα.

Παρότι στελέχη της Uber έχουν αναφέρει την τιμή αυτή των 2 δισ., μια πηγή επεσήμανε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Travis Kalanick έχει πει σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι δε θα υποστηρίξει μια τέτοια συμφωνία διότι πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει εκτεταμένες μονοπωλιακές έρευνες.

Άλλη πηγή τόνισε ότι η Lyft από την πλευρά της δεν θεωρεί τα 2 δισ. αξιόπιστη προσφορά. Το Recode μετέδωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία ζητά μέχρι και 9 δισ. δολάρια, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου σοβαρού μνηστήρα.

Στο πλαίσιο του άγριου ανταγωνισμού των δύο εταιρειών, η Uber έχει κάθε κίνητρο να μειώσει την αξία της Lyft στους επενδυτές, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ