Επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. από τον άσσο του NBA Kobe Bryant

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο μεγάλος αθλητής του NBA, Kobe Bryant, ο οποίος μάλιστα κλείνει τα 38 έτη αυτές τις μέρες, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός VC με κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. το οποίο θα επενδύσει σε νέες επιχειρήσεις με επίκεντρο τη τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και τα μεγάλα δεδομένα.

Όπως ίσως ήταν αναμενόμενο ο Kobe Bryant θα έχει συμπαραστάτη σε αυτή την προσπάθεια τον 43χρονο επιχειρηματία και επενδυτή Jeff Stibel, με την νέα εταιρεία να ονομάζεται Bryant-Stibel Fund Inc με έδρα το Delaware και γραφεία στη περιοχή του Los Angeles.

Και οι δυο έχουν επενδύσει σε αρκετές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, αλλά μετά την αποχώρηση του Bryant από την ενεργή δράση αποφασίστηκε η δημιουργία της επενδυτικής εταιρείας. Μερικές επενδύσεις περιλαμβάνουν το ενημερωτικό site The Players Tribune, την Legal Zoom, την εταιρεία videogames Scopely και τις JuiceroRingDNASERVIZ.

Όπως αναφέρουν οι δυο συνεργάτες αλληλοσυμπληρώνονται με τον Stibel να έχει εμπειρία στην δημιουργία επιχειρήσεων ενώ ο Bryant είναι το δημιουργικό μυαλό και θα ασχοληθεί με το branding και το marketing.

Επίσης, αναφέρουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν περιπτώσεις επιχειρηματιών που ψάχνουν να εκμεταλλευτούν το όνομα του Bryant για δημοσιότητα αλλά θα πρέπει να συμβαδίζει και η επιχειρηματική και εργασιακή ηθική αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών και προβλημάτων, όπως έκανε με εξαιρετικά πετυχημένο τρόπο ο Kobe σε όλη του την θητεία σαν επαγγελματίας παίκτης στους LA Lakers.

Εκτός από τον Kobe Bryant, και άλλα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ έχουν ασχοληθεί με τις επενδύσεις και έχουν γίνει Business Angels με πιο γνωστό τον Shaquille O’Neal, τον Carmelo Anthony (Melo 7 Tech) και τον Andre Iguodala.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ