TÜV HELLAS: Πιστοποιεί παιδική χαρά υποψήφια για την 9η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Στον φορέα επιθεώρησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανατέθηκε το έργο επιθεώρησης και πιστοποίησης παιδικής χαράς στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, η οποία είναι υποψήφια στην 9η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Τοπίου που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Βαρκελώνη.

Το Πάρκο – Χώρος Πρασίνου και η Παιδική Χαρά, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Σωτήρος και Ακαδημίας, διεκδικούν τον τίτλο «Τοπία του αύριο» στη φετινή διοργάνωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2016 στη Βαρκελώνη, φέρουν πλέον και επίσημα το σήμα Πιστοποίησης του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Αναφορικά με την πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης δηλώνει σχετικά: «Η ασφάλεια των παιδιών είναι ο πρώτος και κύριος στόχος μας. Είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε.

Ο Δήμος μας φροντίζει ώστε οι χώροι που παίζουν τα παιδιά μας να αποκτήσουν όλα τα χαρακτηριστικά Πιστοποίησης που απαιτούνται ώστε να απολαύσουν το παιχνίδι τους σε περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.»

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης, επισημαίνει ότι: «Πραγματοποιήθηκε αυστηρός έλεγχος στο σύνολο των 44 παιδικών χαρών που λειτουργούν στον Δήμο, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα προβλήματα που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης, προτού ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.»

Το υποψήφιο προς βράβευση έργο περιλαμβάνει χώρους άθλησης και όργανα εκγύμνασης ενηλίκων, καθώς και την Παιδική Χαρά «Κάστρο της Περιπέτειας», η οποία αναπτύσσεται εντός τεσσάρων κυκλικών επιπέδων δράσης, που συνδέονται με τρεις διαδρόμους κίνησης κατάλληλων κλίσεων, αξιοποιώντας την υψομετρική διαφορά. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ανακατασκευής 38 Παιδικών Χαρών και Δημοτικών Ενοτήτων με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ