Costa Nostrum: Η πρώτη πιστοποιημένη αειφόρος παραλία στη Μεσόγειο

Την Τετάρτη 20/07/2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή – γιορτή για την απονομή του πιστοποιητικού και της σημαίας της Costa Nostrum στο ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa Crete στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης.

Το ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa Crete είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Μεσόγειο που πιστοποίησε την παραλία του σύμφωνα με το καινοτόμο πρότυπο Costa Nostrum – Sustainable Beaches και με βάση την αξιολόγηση (έγινε στις 24/06/2016) έλαβε τρεις ιππόκαμπους και συνολική βαθμολογία 85/100.

Η Costa Nostrum

Η Costa Nostrum συγκαταλέγεται ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες του 3ου κύκλου του διαγωνισμού νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας Egg που υλοποιείται σε συνεργασία της Eurobank και του Corallia.

Το «Πρότυπο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου – Costa Nostrum – Sustainable Beaches» είναι ένα πρωτότυπο και καινοτόμο «εργαλείο» που μπορεί να εγγυηθεί με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου. Κύριος σκοπός είναι η επίτευξη της αειφόρου διαχείρισης και ανάπτυξης της εκάστοτε πιστοποιημένης παραλίας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, το πρότυπο πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελεί και μια διαδικτυακή τουριστική πύλη πληροφόρησης των επισκεπτών – τουριστών της Μεσογείου, αναφορικά με τις υποδομές, την κατηγοριοποίηση και τα χαρακτηριστικά (φυσικά – τεχνητά) της κάθε πιστοποιημένης αειφόρου παραλίας Costa Nostrum.

Το Candia Maris Resort & Spa

Το ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa ανήκει στον όμιλο Μεταξά και δραστηριοποιείται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης από το 1995. Έχει δυναμικότητα 285 δωματίων, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ, κέντρο ευεξίας και αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και πολλές επιλογές χαλάρωσης και διασκέδασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ