Σε super market μετεξελίσσονται τα Jumbo

του Γιάννη Διονάτου

Η αναταραχή που υπάρχει στον χώρο του λιανικού εμπορίου και ειδικότερα των σούπερ μάρκετ, με κορωνίδα φυσικά τα όσα συμβαίνουν στον Μαρινόπουλο λειτουργεί ως «ερέθισμα» για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους που δεν θα τους ήταν αδιάφορη η «εμπλοκή» τους στον χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες τους EMEAgr, η διοίκηση του Jumbo είναι έτοιμη να εντάξει στα καταστήματα της τον «κλάδο» του super market εκμεταλλευόμενη το μέγεθος των καταστημάτων της, αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο τομέας του παιχνιδιού, μέσω του οποίου έγιναν τα καταστήματα Jumbo γνωστά, στους καταναλωτές, έχει περιοριστεί σημαντικά.

Jumbo_500

Σήμερα σε ένα κατάστημα Jumbo ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πάντα για το σπίτι, ενώ σημαντικό ποσοστό αντιπροσωπεύει ο κλάδος των εποχιακών ειδών (χριστουγεννιάτικα είδη, αποκριάτικα είδη, καλοκαιρινά είδη κ.λπ.). Παράλληλα ο καταναλωτής μπορεί να βρει, σήμερα, σε ένα κατάστημα Jumbo, είδη καθαρισμού, αλλά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του EMEAgr, η διοίκηση του Jumbo δεν θα δυσκολευθεί να μετατρέψει τα καταστημάτων της αλυσίδας σε super market αφού το μόνο που μένει ουσιαστικά να εντάξει είναι ο τομέας του φαγητού και των ποτών (αλκοολούχων και μη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ