LAMDA HELLIX: Ο Απόστολος Κάκκος νέος πρόεδρος του European Data Centre Association

Η LAMDA HELLIX, που αποτελεί πολυβραβευμένο πάροχο λύσεων και υπηρεσιών data center, ανακοίνωσε την εκλογή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, Απόστολου Κάκκου, ως νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του European Data Centre Association (EUDCA).

Το EUDCA ιδρύθηκε το 2011 στις Βρυξέλλες και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει σαν στόχο να συνενώσει την φωνή των εταιρειών του κλάδου σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη διαμόρφωση των σχετικών θεσμικών και κανονιστικών πλαισίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα, επιδιώκει στην ανάδειξη της βιομηχανίας των Data Centers ως παράγοντα προαγωγής της ψηφιακής οικονομίας, αύξησης της απασχόλησης αλλά και θετικής συνεισφοράς στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του EUDCA, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής αγοράς data centre συμπεριλαμβανομένων στελεχών από τις: Equinix/Telecity, Digital Realty, Interxion, Schneider Electric, Siemens κλπ

Ο Απόστολος Κάκκος δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη της προεδρίας του διοικητικού συμβουλίου του European Data Centre Association, αποτελεί τεράστια τιμή τόσο για την Ελλάδα όσο και την LAMDA HELLIX και προφανώς εμένα προσωπικά. Αποτελεί επίσης εξίσου τεράστια πρόκληση, με βάση το τρέχον περιβάλλον λόγω του Brexit αλλά και άλλων κρίσιμων θεμάτων όπως η εθνική κυριαρχία δεδομένων (Data Sovereignty), η προστασία των προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών (EU-US Data Privacy Shield) κλπ.

Στόχος μου είναι το EUDCA να συνενώσει και έτσι να αντιπροσωπεύσει όσο το δυνατό περισσότερoυς παρόχους υπηρεσιών data centres, χρήστες και ακαδημαϊκούς οργανισμούς στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να συμβάλλει ώστε τα θεσμικά και κανονιστικά πλαίσια να ενσωματώσουν τις καλύτερες πρακτικές, προκειμένου η βιομηχανία των data centres να συνεxίσει απρόσκοπτα τη θετική της συνεισφορά στην Ευρωπαϊκή οικονομία και απασχόληση.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ