Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ): «Όχι άλλες αναβολές, κάντε τη δουλειά τώρα, και σωστά»

«Κάντε τη δουλειά σωστά, και κάντε τη τώρα, ο ελληνικό ζήτημα δε σηκώνει άλλες αναβολές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας, που επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόσθεσε επίσης στην ομιλία του ότι «το εύλογο ερώτημα όλων είναι ένα: Βγαίνει το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί; Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;».

Επίσης προειδοποίησε ότι «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει συμπυκνώνεται σε μια φράση: κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα. Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε όμως από τους εταίρους μας, που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».

Προσδιορίζοντας την στρατηγική του ΣΕΒ για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Θεόδωρος Φέσσας έκανε λόγο για «στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και τους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία.»

Ζήτησε επίσης πάταξη της φοροδιαφυγής, αναθεώρηση του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος, παρουσίασε «πακέτο» 124 προτάσεων πολιτικής για επενδύσεις, ανάπτυξη και δουλειές, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η δημιουργία υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ, περνά μέσα από την παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και τις εξαγωγές. «Κλειδί για όλες αυτές τις δραστηριότητες, πρόσθεσε, είναι ένα γόνιμο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τις παραγωγικές δραστηριότητες να επιδεικνύουν δυναμισμό και δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στο διεθνή ανταγωνισμό».

Νέα μέλη για το ΔΣ του ΣΕΒ εξελέγησαν οι Ηρώ Αθανασίου (ΕΛΑΙΣ – UNILEVER), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ελένη Κάτσου (ΦΑΡΜΑΤΕΝ) Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ) και Μιχάλης Τσαμάζ (OTEGLOBE).

Επίσης, κατά 25% ανανεώθηκαν τα μέλη του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ