Αυξήθηκε και άλλο η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του Μαΐου έφτασε τους 1,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν δυναμική άνοδο κατά 11,7% και 7,4% αντίστοιχα. Επίσης, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο, με τους Έλληνες να αυξάνουν τα ταξίδια τους κατά 13%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες σημείωσαν άνοδο της τάξης του 5%.

Συνολικά, το πρώτο πεντάμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει στα 6,73 εκατ. επιβάτες, που αντιστοιχούν σε άνοδο 10,4%. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν αύξηση της τάξης του 15,8% και 7,3% αντίστοιχα. Τέλος, οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν άνοδο, της τάξης του 12% και 8% αντίστοιχα.

Ο δε αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου του 2016 έφτασε τις 66.497, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,5%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ