ΟΠΑΠ: Κέρδη 93 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Στα 340,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του ΟΠΑΠ στο α’ τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας μείωση 4,4%, επηρεασμένα από την πτώση στα Ελληνικά Λαχεία και το Πάμε Στοίχημα, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε μερικώς από τα αριθμολαχεία. 

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σχεδόν σταθερά στα €93,0εκ. (α’ τρίμηνο 2015: €93,2εκ.) λόγω των συνεχών προσπαθειών της Διοίκησης για βελτιστοποίηση του κόστους. Συμπεριλαμβανομένου της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων το EBITDA ανήλθε σε €78,8εκ. 

Ο Οργανισμός εμφανίζει στο εξεταζόμενο διάστημα βελτιωμένο περιθώριο EBITDA α’ τριμήνου 2016 σε 27,3% (α’ τρίμηνο 2015: 26,2%)

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €52,8εκ. (α’ τρίμηνο 2015: €58,1εκ.), χαμηλότερα κατά 9.0%, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €42,8εκ.

Την ίδια περίοδο ο ΟΠΑΠ καταγράφει ισχυρή ταμειακή θέση στα €343,2εκ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει στην πρόσθετη διανομή μερίσματος από αδιάθετα κέρδη προηγουμένων ετών €0,57 ευρώ ανά μετοχή. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Kamil Ziegler, ανέφερε:  “Το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας, σημαδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα και την ιδιωτική κατανάλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε ετήσια βάση μία πτωτική τάση και στα έσοδα από τα παιχνίδια μας. Επιπρόσθετα, η αυξημένη συμμετοχή του δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα από 30% σε 35% έχει σοβαρή επίπτωση στα οικονομικά μας αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για βελτιστοποίηση του κόστους, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε σταθερή λειτουργική κερδοφορία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Έχοντας καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε φόρους και με τη συνεισφορά μας στα δημόσια έσοδα να διευρύνεται περαιτέρω, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχέδιό μας, το οποίο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ