Digital Finance Forum 2016: Οι ψηφιακές ανατροπές στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν ταχύτατα κάθε επιχειρηματικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένας από αυτούς τους τομείς με το αποκαλούμενο FinTech (Financial Technology ή τεχνολογία για τον χρηματοπιστωτικό τομέα) να είναι από τους τομείς εκείνους που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στους οποίου γίνονται ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή, οι αλλαγές αυτές σημειώνονται τη στιγμή που μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες αλλά και Startups έχουν αρχίσει και εφαρμόζουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, «υποχρεώνοντας» τους υπάρχοντες χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προσαρμοστούν στα δεδομένα μίας νέας εποχής όπου οι φορητές συσκευές, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και η αξιοποίηση των δεδομένων (Big Data Analytics) είναι το κλειδί προκειμένου να επιβιώσει μία επιχείρηση και να προσελκύσει νέους πελάτες. H λέξη – «κλειδί» σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή είναι «ανατροπή».

Αυτές οι αλλαγές θα αποτελέσουν και το αντικείμενο του Digital Finance Forum που διοργανώνει αύριο, Τρίτη, 31 Ιουνίου 2016 η Ethos Media. Πρόκειται για μία μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ημερίδα που επικεντρώνεται στις ψηφιακές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Με τίτλο «Οι ψηφιακές ανατροπές στον χρηματοπιστωτικό τομέα», το Digital Finance Forum θα φιλοξενήσει μία σειρά από κορυφαίους ομιλητές οι οποίοι προέρχονται τόσο από παραδοσιακούς «παίκτες»» αλλά και Startups με στόχο να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα των ψηφιακών αλλαγών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το forum θα επιδιώξει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όσους δραστηριοποιούνται στο χρηματοπιστωτικό τομέα όπως είναι οι αλλαγές που επιφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες σε τομείς όπως είναι η λιανική τραπεζική, οι πληρωμές με κάρτες, το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και οι επενδύσεις και τα ασφαλιστικά προγράμματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ίδιες οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδιώκουν να είναι εκ των πρωτοπόρων στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, δοκιμάζοντας νέα μοντέλα αλλά και διοργανώνοντας διαγωνισμούς τύπου hackathons αναζητώντας καινούριες ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν είτε εντός είτε εκτός του οργανισμού.

Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας που παρατηρείται στον κλάδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενδεχομένως να είναι και μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εξελίξεις και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο Digital Finance Forum 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ