Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σημαντικό το άμεσο και έμμεσο θετικό αποτύπωμα στην αγορά εργασίας

Ιδιαίτερα θετικό είναι το άμεσο και έμμεσο αποτύπωμα στην ελληνική αγορά εργασίας από την δραστηριότητα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της The Coca-Cola Company, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη του κοινωνικό – οικονομικού αποτυπώματος, «Η Αλυσίδα αξίας που μας ενώνει».

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τη δραστηριότητα των 2 εταιρειών φτάνουν στις 21.300, ενώ για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας υποστηρίζονται άλλες 11 έμμεσες θέσεις σε όλη την οικονομία.

COCACOLA _

Με βάση επίσης τη μελέτη, η δραστηριότητα των δύο εταιρειών στην Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην απασχόληση και στον κύκλο εργασιών του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα, καθώς, με 1.844 εργαζόμενους στις πωλήσεις, στις παραγωγικές μονάδες και σε διοικητικές θέσεις, απασχολεί σχεδόν τον 1 από τους 2 εργαζομένους του κλάδου και συνεισφέρει με 54,6% στον κύκλο εργασιών του κλάδου μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

COCACOLA _
Σημειώνεται, τέλος, ότι την μελέτη «Η Αλυσίδα αξίας που μας ενώνει» εκπόνησε ο καθηγητής Ethan B. Kapstein, επικεφαλής της ομάδας της Steward Redqueen, που αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία που εξειδικεύεται σε μελέτες κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος.

 

COCACOLA _

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ