ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση από τη Morgan Stanley

Τη σύσταση της μετοχής του ΟΠΑΠ σε «qual-weight» από «underweight» αναβαθμίζει η Morgan Stanley, αναθεωρώντας την τιμή – στόχο στα 7,2 ευρώ από 5,5 ευρώ προηγουμένως.

Η αμερικανική τράπεζα αποδίδει τη βελτίωση των προοπτικών του ΟΠΑΠ στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το τέλος του 0,05 ευρώ ανά στήλη, γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση των ετήσιων κερδών κατά 8% – 21% αλλά και στις κάπως πιο ενθαρρυντικές μακροοικονομικές προβλέψεις.

Επίσης, όπως τονίζεται, η μετατόπιση της επιβάρυνσης από τους παίκτες στην εταιρεία, αίρει τον κίνδυνο αλλαγής της συμπεριφοράς των παικτών. Να σημειωθεί πως η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της πρόσφατης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της είχε τονίσει πως από την αρχή ο ΟΠΑΠ είχε ενημερώσει για τις καταστροφικές συνέπειες του ειδικού τέλους στο δίκτυο των πρακτόρων, την αδυναμία εξασφάλισης των προσδοκώμενων δημόσιων εσόδων, καθώς και για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε στην εταιρεία.

Παράλληλα είχε επισημανθεί πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες από την πλευρά της διοίκησης για να λειτουργεί σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ