Intralot: Αύξηση κερδών στο α’ τρίμηνο

Δυναμική εκκίνηση στο 2016 εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot A.E., καθώς τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν στο α’ τρίμηνο, κατά 5,6% στα 47,3 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα παράλληλα, διαμορφώθηκαν στα 335,2 εκατ. ευρώ έναντι 347,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ το μικτό κέρδος ανήλθε στα 65,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 3,8%.

Το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 120 μονάδες βάσης, αυξανόμενο στο 14,1%. Τα έσοδα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές 8,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015.

Συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ιταλία, τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 51,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα μετά από φόρους σε ζημιές 12 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, Αντώνης Κεραστάρης, δήλωσε τα εξής: «Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της INTRALOT το A’ τρίμηνο του 2016, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, επιβεβαιώνουν ότι η εξέλιξη του επιχειρησιακού μοντέλου που έχουμε υιοθετήσει και η ευθυγράμμιση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας με τις τάσεις της αγοράς αποφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η στρατηγική μας για ανάπτυξη μέσω τοπικών συνεργασιών σε νέες αλλά και υφιστάμενες αγορές οδηγείται από την επέκταση και την διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας με συμπληρωματικά προϊόντα και με ενίσχυση του μεριδίου αγοράς. Επιπλέον, η στρατηγική ανάπτυξης των προϊόντων μας καθοδηγείται από τη σημαντική εμπειρία και γνώση που έχουμε στους παραδοσιακούς τομείς του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, όπως τα επίγεια τυχερά παιχνίδια λοταρίας και το στοίχημα, τόσο ως τεχνολογικός πάροχος, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών, με στόχο την ενιαία εμπειρία του παίκτη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ