Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στα φετινά «Ποσειδώνια»

Περισσότεροι από 19.000 επισκέπτες, αναμένεται να επισκεφθούν φέτος την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», που για μια ακόμη μια φορά πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

Την πρώτη θέση, όσον αφορά τη ζήτηση για εκθεσιακό χώρο, κατέχει και πάλι η Κίνα, ενώ ενόψει της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του λιμανιού του Πειραιά από την Cosco, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εμπορευματικές μεταφορές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και στις εταιρείες του κλάδου.

Εξάλλου, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία ετοιμάζουν για άλλη μία φορά εντυπωσιακά περίπτερα, όπου θα παρουσιάζονται τόσο τα ναυπηγεία όσο και οι κατασκευαστές εξοπλισμού. Στην έκθεση, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας, ενώ στην τελετή εγκαινίων αναμένεται να παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Lim Kitack, ο οποίος θα είναι, επίσης, ο κύριος ομιλητής στο TradeWinds Shipowners Forum, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Forum θα βρεθούν τα πιο φλέγοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι αγορές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων καθώς και η διάλυση πλοίων, το επενδυτικό κλίμα και η έλλειψη χρηματοδότησης, οι αποτιμήσεις πλοίων, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι της τεχνολογίας και το «συνδεδεμένο» πλοίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ