Να μην αυξηθεί ο ειδικός φόρος ζύθου ζητούν οι ζυθοποιοί

Το αίτημα της ώστε να μην νομοθετηθεί η φημολογούμενη αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ζύθου, εκφράζει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών με επιστολή που απεύθυνε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών.

Όπως υποστηρίζει η Ένωση, η περαιτέρω αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ζύθο ο οποίος από το 2009 έως σήμερα έχει αυξηθεί κατά 130%, θα πλήξει καίρια τον κλάδο και την αγορά.

Βάσει της επιστολής που απεύθυνε στον υπουργό Οικονομικών η Ένωση, νέα αύξηση θα επιβαρύνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις ζύθου, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό φορολογικό βάρος, οδηγώντας σε μετακύλιση της αύξησης στον καταναλωτή και δρώντας περιοριστικά ως προς την ανάπτυξη του κλάδου.

Πιθανή νομοθέτηση υπό αίρεση, θα πλήξει την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσει αστάθεια στην αγορά δυσχεραίνοντας τον προγραμματισμό και την υλοποίηση επενδυτικών πλάνων από τις εταιρείες ζυθοποιίας, στη χώρα.

Ο ελληνικός κλάδος ζυθοποιίας διατηρεί παραγωγικές μονάδες στη χώρα, χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και συμβάλλει δυναμικά στο εθνικό προϊόν και τα κρατικά έσοδα.

Η ένωση έχει τεθεί στη διάθεση του υπουργού και τον αρμόδιων φορέων για τη συζήτηση του θέματος και τον εντοπισμό λύσης που συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου και της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ