NIVEA: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός του Young Business Talents 2015-16

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καινοτόμος μαθητικός διαγωνισμός Young Business Talents, ο οποίος διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά από τη NIVEA. Η τελική φάση του διαγωνισμού με τη συμμετοχή 300 μαθητών Λυκείου από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κλειστό Γυμναστήριο στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, αναδεικνύοντας νικήτρια την ομάδα «Spithes» από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών . Η νικήτρια ομάδα θα διεκδικήσει μία θέση στους φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Τελικού, που θα διεξαχθεί το προσεχές διάστημα.

Ο καινοτόμος διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή για μαθητές Λυκείου, αποτελεί ένα μοναδικό διδακτικό εργαλείο που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της διοίκησης επιχειρήσεων και τους δίνει εφόδια απαραίτητα για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στον τρίτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, 2.714 μαθητές από όλη την Ελλάδα, σχημάτισαν 757 ομάδες / «εταιρείες» και λειτουργώντας ως εικονικοί επιχειρηματίες κλήθηκαν να καταρτίσουν επιχειρηματικά σχέδια, που συμπεριλάμβαναν αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό των εταιριών τους.

Οι 75 καλύτερες ομάδες συναντήθηκαν το Σάββατο 2 Απριλίου για αναμετρηθούν στον Εθνικό τελικό του διαγωνισμού, όπου αναδείχθηκαν, βάσει της συνολικής τους κερδοφορίας, οι 20 κορυφαίες «Ομάδες – Εταιρίες» της χρονιάς, κερδίζοντας συμβολικά χρηματικά βραβεία.

Διοργανωτής και αρωγός της πρωτοβουλίας ήταν για ακόμα μία χρονιά η NIVEA, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί δράσεις που εστιάζουν στους νέους και τις οικογένειες τους. Μέσα από την υποστήριξη του διαγωνισμού, η NIVEA στοχεύει να συμβάλλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων και ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Σχετικά με το διαγωνισμό, ο Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager της Beiersdorf Hellas, δήλωσε: «Η NIVEA βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες και τα νεότερα μέλη τους με ουσιαστικές δράσεις στήριξης. Μέσω του Young Business Talents, έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στους νέους μας ότι πιστεύουμε στις ικανότητές τους και στο αύριο που τους ανήκει. Στη NIVEA πιστεύουμε απόλυτα ότι η εκπαίδευση και η γνώση είναι πολύτιμα εφόδια ζωής, γι’ αυτό είναι δεδομένη η στήριξή μας σε ένα τόσο καινοτόμο μαθητικό διαγωνισμό. Το μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών σχολείων για το πρόγραμμα, αλλά και η υψηλή επίδοση των μαθητών μας, για ακόμη μία χρονιά μας εντυπωσίασαν και μας έκαναν να νιώσουμε αισιόδοξοι για τις δυνατότητες και προοπτικές της νέας γενιάς. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στους Εθνικούς μας νικητές στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, εκτός συνόρων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ