Creta Farms: Διατήρηση κερδοφορίας και ενίσχυση μεριδίων το 2015

Διατήρηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, και παράλληλη αύξηση μεριδίων κατάφερε η Creta Farms κατά το 2015.

Ειδικότερα, κατά το 2015 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 105,1 εκ. ευρώ και του ομίλου σε 105,5 εκ. ευρώ, εμφανίζοντας σταθερότητα σε σχέση με το 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη του 2014 ήταν 104,6 εκ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία και 104,8 εκ. ευρώ για τον όμιλο.

Το EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 11,1 εκ. ευρώ για το 2015 με περιθώριο 11% έναντι 10,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τα αντίστοιχα μεγέθη του ομίλου ανήλθαν σε 10,6 εκ. ευρώ έναντι 10,9 εκ. ευρώ το 2014. Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από λογιστικές έκτακτες απομειώσεις συμμετοχών του ομίλου.

Η εταιρία κατόρθωσε για πρώτη φορά να κατακτήσει μερίδιο 29,7% (Οκτώβριος 2015) αποδεικνύοντας την υψηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα brands της. Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης παραμένει η σειρά προϊόντων «Εν Ελλάδι» το μερίδιο της οποίας ανήλθε για 1η φορά στο 17,5% τον Οκτώβριο.

Το 2015 η εταιρεία αναπτύχθηκε με γνώμονα μία δυνατή στρατηγική ανάπτυξης πάνω στους εξής άξονες:

– Καινοτομία, απαντώντας στις σύγχρονες τάσεις και διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών

– Στη νέα πρωτοποριακή σειρά «Εν Ελλάδι Mini», το μοναδικό «Meat snack» που μετατρέπει το αλλαντικό σε snack και επιτρέπει την είσοδο της εταιρείας σε μία νέα αγορά, βασισμένο σε παγκόσμια πατενταρισμένη τεχνολογία, η οποία συνεισέφερε στο συνολικό μερίδιο της σειράς «Εν Ελλάδι».

– Αύξηση διανομών, σε όλα τα brands, ενισχύοντας τις συνολικές πωλήσεις της εταιρίας

– Διαφημιστική υποστήριξη, με νέες καμπάνιες που επικοινωνούν με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο όλες τις αξίες των brands «ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ» και «ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ Μini»

Σε διεθνές επίπεδο, η συμφωνία Licensing με την εταιρεία Primo Meats (100% θυγατρική του ομίλου JBS) μετά την απορρόφηση που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015 – απέφερε για την 12μήνη χρήση, πωλήσεις της τάξης των 30 εκ. AUD. Η σειρά προϊόντων «Oliving by Hans» κατέκτησε τον πρώτο χρόνο λανσαρίσματος μερίδιο αγοράς ύψους 3%.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. του ομίλου, Εμμανουήλ Δομαζάκης,, δήλωσε σχετικά: «Η μέχρι τώρα πίστη στο όραμα και τις αξίες της εταιρείας για υψηλής ποιότητας προϊόντα συνεχίζει να βρίσκει αναγνώριση από το καταναλωτικό κοινό, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Μέλημά μας είναι η υπεράσπιση αυτών των αξιών στα έτη που θα ακολουθήσουν. Το έτος 2015 ήταν μια απαιτητική χρονιά όπου το ελληνικό οικονομικό περιβάλλον έβαλε πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Διατηρήσαμε τόσο την κερδοφορία μας όσο και τις πωλήσεις, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται.»

Ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ομίλου, Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δήλωσε επίσης: «Ο όμιλος ακολουθεί πιστά το στρατηγικό του πλάνο. Το έτος 2016 αναμένονται νέες καινοτομίες και σημαντικές συμφωνίες οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στον Όμιλο να εκμεταλλευτεί την όλο και αυξανόμενη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Το 2015 αποτελεί έτος ορόσημο καθώς αποδεικνύει ότι ο Όμιλος μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και παράλληλα να υλοποιεί το σχεδιασμό του. Ευχαριστούμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την πίστη που δείχνει στα προϊόντα της εταιρείας μας».

Ο γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής, δήλωσε επίσης: «Το παρόν και το μέλλον της Creta Farm βασίζεται στην δέσμευση της στα καινοτόμα προϊόντα με παγκόσμιες πατέντες, στις νέες προϊοντικές κατηγορίες που την εξελίσσουν σε «Εταιρεία Τροφίμων» και στην στόχευσή της για ταχεία ανάπτυξη στο διεθνές περιβάλλον.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ