CPI: Κέρδη στο πρώτο 6μηνο

Κερδοφόρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα του πρώτου 6μήνου της τρέχουσας χρήσης (1/7/2015-31/12/2015) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 75 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 60 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ανήλθε σε 375 χιλ. ευρώ.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν μείωση 6% και διαμορφώθηκαν σε 6,49 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η διαφορά προέρχεται από το 1ο τρίμηνο της χρήσης καθώς στο 2ο τρίμηνο τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση 5%. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 33% στο εξάμηνο.

Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο 6μήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 14% καθώς διαμορφώθηκε σε 2,11 εκατ. ευρώ έναντι 2,46 εκατ. ευρώ στις 30/6/2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο γενικός διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε σχετικά: «Παρά τις δυσκολίες στην αγορά και το οικονομικό περιβάλλον, παραμένουμε κερδοφόροι σε επίπεδο 6μήνου. Με προσεκτικό έλεγχο των εξόδων και της ρευστότητας, έχουμε καταφέρει να αντεπεξέλθουμε και να αυξήσουμε τα μερίδια μας σε αγορές που είναι στρατηγικές για την εταιρεία. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής μας χρήσης και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ