TCL: Λύση επικοινωνίας D2D στο Mobile World Congress 2016

Η TCL Communication ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ζωντανές επιδείξεις της λύσης επικοινωνίας συσκευή – με – συσκευή (D2D), μαζί με τον συνεργάτη της ASTRI στο Mobile World Congress 2016, στη Βαρκελώνη.

Η TCL Communication και η ASTRI ασχολούνται με την έρευνα 5G από το 2014 και έχουν αναπτύξει βασικές τεχνολογίες 5G, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών D2D, ultra-dense δίκτυα και μαζική MIMO. Η τεχνολογία D2D που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναμένεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για νέους τρόπους χρήσης και νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Η λύση D2D επιτρέπει στις κινητές συσκευές να επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τους πόρους που διατίθενται από το δίκτυο. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει, για παράδειγμα, την επικοινωνία δημόσιας ασφάλειας όταν υπάρχει βλάβη των υποδομών και υπηρεσιών που βασίζονται στην εγγύτητα, όπως οι κοινωνικές εφαρμογές, οι διαφημίσεις και η έξυπνη επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, που πραγματοποιείται μέσω της εγγύτητας των χρηστών.

«Η επικοινωνία Συσκευή-με-Συσκευή είναι μια από τις βασικές τεχνολογίες 5G και, ως εκ τούτου, είναι σημαντική για το 5G Πρόγραμμα της TCL» δήλωσε σχετικά ο Alain Lejeune, Senior Vice President και General Manager of Worldwide Mobile Device Division της TCL Communication. «Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε ένας αναπόσπαστος εταίρος στην ανάπτυξη του 5G, και αυτό αποτελεί το λόγο δημιουργίας του 5G Προγράμματός μας, να αναλάβει και να ολοκληρώσει τις νέες δυνατότητες των συσκευών και να είμαστε πρώτοι στην αγορά.».

Για την ζωντανή επίδειξη, ένα σύστημα D2D έχει εγκατασταθεί στο περίπτερο της ALCATEL στο MWC για να εκτελέσει μια multicast μετάδοση και μια UE-to-UE μετεγκατάσταση (εξοπλισμός χρήστη σε εξοπλισμό χρήστη).

Επιτεύγματα του προγράμματος 5G το 2015

Το 5G πρόγραμμα της TCL Communication έχει κάνει μεγάλα βήματα το 2015, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για το μέλλον του 5G. Επιβεβαιώνοντας την ανοιχτή σε καινοτομίες προσέγγισή της, η TCL Communication και οι συνεργάτες της Sequans Communications και ASTRI έγιναν ενεργοί και αναγνωρισμένοι παίκτες στο 5G και την επεκτάσιμη αρχιτεκτονική, επιτρέποντας στην TCL Communication και τους συνεργάτες της να θέσουν υποψηφιότητα με πρωτότυπες 5G τεχνολογίες σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, η TCL Communication προσχώρησε στην OpenAirInterface Software Alliance ως στρατηγικό μέλος μαζί με τις Eurecom, Orange και Ercom.

Τα πλάνα για το 2016

Κατά το τρέχον έτος, το 5G πρόγραμμα της TCL Communication στοχεύει στην ενίσχυση του ανοιχτού 5G Lab με νέους εταίρους, και να εξασφαλίσει νέους σημαντικούς πόρους στον τομέας της ασύρματης Ε&Α.

Επιπλέον, προτίθεται να συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα στην Κίνα και την Ευρώπη και να αυξήσει την συμμετοχή της σε οργανισμούς τυποποίησης.

Η TCL Communication έχει επίσης την πρόθεση να προσφέρει τις πρώτες 5G επιδείξεις στο δικό της User Equipment Demonstrator.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ